Νίκη με γκάζι για τίτλο και Ευρώπη

Κώστας Πετρωτός03 Μαρτίου 2024

Αλλο Ελλάδα και άλλο Ευρώπη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν καταφέρει να κάνουν αυτόν τον διαχωρισμό στην σκέψη τους και να προχωρούν «παιχνίδι-παιχνίδι» στην διάρκεια της φετινής σεζόν, ωστόσο, αυτή την φορά φαίνεται πώς οι δύο στόχοι συνδυάζονται. Πώς γίνεται αυτό; Μέσα από τον αγώνα με την Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να πάρει το τρίποντο που θα την διατηρήσει σε τροχιά κορυφής (ή θα την φέρει ξανά πρώτη, αν δεν νικήσει η ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης»), παράλληλα, όμως, θα επιδιώξει να ανεβάσει και στροφές ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα κόντρα στην Ντιναμό, στο Μάξιμιρ, την ερχόμενη Πέμπτη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Λουτσέσκου θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που ποντάρει για το ματς με τους Κροάτες. Το ερώτημα, όμως, είναι αν θα το κάνει για κάποιους με θέση στο βασικό σχήμα ή ερχόμενοι από τον πάγκο.

Το θετικό είναι ότι υπάρχουν αρκετές επιστροφές. Οι μέχρι πριν λίγες μέρες χτυπημένοι με ίωση Κοτάρσκι και Αντρίγια, οι τιμωρημένοι στις Σέρρες, Μεϊτέ και Κουλιεράκης, αλλά και ο Μπάμπα που είχε προστατευτεί, επιστρέφουν και θα είναι πιθανόν στο βασικό σχήμα.

Το ερώτημα είναι ποιοι άλλοι θα τους πλαισιώσουν. Λογικά, ο Ότο θα πάρει φανέλα βασικού, αφού ο Βιεϊρίνια έπαιξε στις Σέρρες και μένει να φανεί αν ο Νάσμπεργκ θα δώσει ανάσες στον Κεντζιόρα. Στα χαφ, απόντος του τιμωρημένου Σβαμπ, δίπλα στον Μεϊτέ θα είναι ο Οζντόεφ, ο Τσιγγάρας ή ο Μάρκος Αντόνιο;. Και φυσικά τα διλήμματα αφορούν και στην μεσοεπιθετική γραμμή (θα παίξει από την αρχή ή θα προστατευτεί ο Τάισον;) και την κορυφή της επίθεσης, όπου υπάρχουν δύο επιλογές: Μπράντον ή Σαμάτα και ο Τζίμας εναλλακτική.

Οι κάρτες ίσως είναι μία παράμετρος επιλογής

Για την τελική επιλογή θα παίξει ίσως ρόλο και μία ακόμη παράμετρος. Υπάρχουν παίκτες που έχουν κάρτες και είναι στο όριο για τιμωρία. Μπράντον και Τάισον έχουν από πέντε, ο Κωνσταντέλιας και ο Κοτάρσκι από δύο και αν «κιτρινιστούν», παρότι οι κάρτες μηδενίζουν με την έναρξη των πλέι οφ, θα χάσουν τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ.

Οι απόντες πλην Σβαμπ

Τέλος, αξίζει να πούμε ότι χθες οι παίκτες δούλεψαν το πρωί στη Νέα Μεσημβρία πάνω στις τελευταίες τακτικές λεπτομέρειες του επικείμενου αγώνα, εξασκήθηκαν στις στατικές φάσεις, ενώ έπαιξαν και οικογενειακό δίτερμα. Οι Σάστρε, Μιχαηλίδης κι Εκόνγκ έκαναν θεραπεία, ενώ ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς παρέμεινε εκτός προπόνησης λόγω ίωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.