Νίκη ισχύος με χαρακτήρα κόντρα και σε περίεργες διαιτητικές αποφάσεις

Γιώργος Καστάνης02 Σεπτεμβρίου 2024

Για τον ΠΑΟΚ που επεδίωκε να βγει αλώβητος από την αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αυτή η νίκη δείχνει ότι η ομάδα έχει μέταλλο νικητή.

Επιπροσθέτως έχει χαρακτήρα πρωταθλητή και διαθέτει παίκτες με νοοτροπία ισχυρή και θέληση για την νίκη. Ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες που υπήρξαν. Και τα ευτράπελα. Και ορισμένες πραγματικά περίεργες διαιτητικές αποφάσεις που θα πρέπει να αναλυθούν από τον κ. Λανουά. Αποφάσεις που δείχνουν πως ο Ζαμπαλάς δεν είχε σωστή κρίση, σε κρίσιμες φάσεις της αναμέτρησης. Για όλες αυτές τις καταστάσεις που δεν είναι πρωτόγνωρες για τον Δικέφαλο, δικαιολογημένα υπήρξε έντονη αντίδραση από τους ανθρώπους της ομάδας και φυσικά από τον προπονητή.

Το δεύτερο γκολ του Αντρίγια δεν μέτρησε και είναι απορίας άξιο, καθώς ο διαιτητής χρέωσε με επιθετικό φάουλ τον Μπάμπα. Το πιο δυνατό όμως και συνάμα αρνητικό, ήταν το φάουλ που δεν δόθηκε στον Μουργκ στο ημικύκλιο της αντίπαλης μεγάλης περιοχής και στην εξέλιξη της φάσεως, ο Ουάρντα κέρδισε πέναλτι καθώς η μπάλα βρήκε το χέρι του Ότο.

Είναι απορίας άξιο, πως μεταφράζουν οι διαιτητές κάποιες φάσεις και κυρίως πως τις αξιολογούν. Ο Ζαμπαλάς όπως και ο Σιδηρόπουλος έκαναν λάθη, τα οποία δεν δικαιολογούνται για την εμπειρία που διαθέτουν και ειδικά αναφέρομαι στον δεύτερο. Για τον ΠΑΟΚ που πέρασε με σπουδαίο «διπλό» από το Περιστέρι, δικαιολογημένα υπάρχει αυτή η αίσθηση πως αδικήθηκε από τις διαιτητικές αποφάσεις. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Είχε συμβεί σε συγκεκριμένα παιχνίδια και στο πρωτάθλημα της περσινής σεζόν.

Τώρα όσον αφορά την νίκη και το σπουδαίο «διπλό». Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έβαλε την προσωπική του σφραγίδα σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε και από την επιμονή του, για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, Ήταν αυτή η επιμονή που έφερε το πρώτο γκολ λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αυτή η διάθεση που είχε για να φθάσει στο δεύτερο γκολ. Το οποίο πέτυχε αλλά ακυρώθηκε με μία απόφαση που κρίθηκε ανεπαρκέστατη.

Για τον ΠΑΟΚ που έκλεισε στο Πρωτάθλημα με επιτυχία την πρώτη τριάδα των αγώνων, ακολουθεί ένας πραγματικός μαραθώνιος. Με πολύ δύσκολα παιχνίδια. Και στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Είναι γεγονός πως και στο μέλλον θα συναντήσει κόντρα διαιτησίες. Το βασικό όμως είναι να έχουν οι παίκτες του, την ψυχική δύναμη και την ισορροπία για να ανταποκριθούν σε δύσκολες καταστάσεις και να αναδειχθούν εκ νέου νικητές. Και ο φετινός δρόμος, δεν πρόκειται να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.