Νίκη αποσυμπίεσης με σκορ πρόκρισης, κορυφαίοι οι Κωνσταντέλιας, Τάισον και Ζίβκοβιτς

Δημήτρης Μπούζας23 Αυγούστου 2024

Εύκολη και δίκαιη επικράτηση των πρωταθλητών και αδιαμφισβήτητο προβάδισμα για το επόμενο βήμα. Είναι αλήθεια πως οι αντίπαλοι δεν ήταν του επιπέδου των γηπεδούχων, αλλά αυτό δεν διαφοροποιεί τις όποιες θετικές εντυπώσεις άφησαν, οι περισσότεροι από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Λουτσέσκου. Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξουμε πως ο χθεσινός ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι βρίσκεται σε ιδανικό σημείο ετοιμότητας, από τη στιγμή που τα πράγματα θα «σφίξουν» πολύ σύντομα, στον ευρωπαϊκό θεσμό που συμμετέχει. Είναι γνωστό ότι στο Γιουρόπα Λιγκ από εδώ και πέρα υπάρχουν αντίπαλοι διαφορετικού διαμετρήματος και βεληνεκούς, από αυτούς που αντιμετώπισε μέχρι σήμερα.

Το χθεσινό παιχνίδι βέβαια κύλησε σε ένα τέμπο που δεν είχε διαφοροποιήσεις σε ρυθμούς σε ολόκληρο το 90λεπτο. Δεν είχαμε δηλαδή το κλασικό και στερεότυπο «άλλο» το πρώτο ημίχρονο και «άλλο» το δεύτερο, με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο. Οι γραμμές δηλαδή κράτησαν σε μεγάλο διάστημα του αγώνα τις επαφές τους και η άμυνα δεν είχε καμία σχέση με εκείνη των τελευταίων τραγικών εμφανίσεων της. Πιστεύω ότι σε αυτή την καλή εικόνα βοήθησε η εντυπωσιακή απόδοση που είχαν συγκεκριμένοι παίκτες. Στην πρώτη γραμμή Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ζίβκοβιτς. 

Η άμυνα δεν είχε το χάλι που παρουσίαζε ιδιαίτερα στην δεξιά της πλευρά. Ο Κετζιόρα βρήκε την ηρεμία του έχοντας δίπλα του τον Κουλιεράκη και όχι τον επικίνδυνο Νάσμπεργκ και ο Ότο στοκάρισε την γνωστή κερκόπορτα που υπήρχε στα δεξιά της άμυνας. Θα λέγαμε ότι καλύτερος και πιο ορεξάτος παρουσιάστηκε αυτή τη φορά και ο Μπάμπα. Επανερχόμενοι στους τρεις κορυφαίους, μπορούμε να προσθέσουμε ότι κινήθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο, θυμίζοντας στιγμές από μεγάλες και ιστορικές εμφανίσεις των πρωταθλητών. Τελευταίο παιχνίδι του Κουλιεράκη! Θέλεις δεν θέλεις, αφήνεις τα πάντα στην άκρη και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς και ανοίγεις την ψυχή σου και την αγκαλιά σου για να τον φέρεις κοντά σου, να τον σταυροφιλήσεις και να ευχηθείς σε αυτό το λεβεντόπαιδο, σε αυτόν τον χαρισματικό Κρητίκαρο, σε αυτό το παιδί που σου χάρισε απίστευτες στιγμές ποδοσφαιρικού ηρωισμού με το αστείρευτο ταλέντο του, καλή τύχη και καλή δύναμη. Θα λείψει από όλους μας ο Κουλιεράκης. Ακόμη και από αυτούς τους ελάχιστους που τόσο καιρό τον έβλεπαν σαν… «κασέρι» όπως συνηθίζουν να λένε κάποιοι ψυχροί στο χώρο του ποδοσφαίρου. 

Τέλος και για να μην ξεχνιόμαστε, να υπενθυμίσουμε στους υπεύθυνους των μεταγραφών και σε όλους όσους απαρτίζουν τον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ», χωρίς να εξαιρέσουμε κανέναν, πως μπροστά τους έχουν μια τεράστια και σοβαρή υποχρέωση και θα πρέπει να την εκπληρώσουν. Και αυτή δεν είναι άλλη από την άμεση, σοβαρή και ποιοτική (αυτό το τονίζουμε ιδιαίτερα) ενίσχυση που απαιτεί το ρόστερ. Οι υποχρεώσεις της ομάδας είναι πολύ μεγάλες εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας. 

Οι ημέρες των μεταγραφών τελειώνουν, ο κύκλος κλείνει και η επικείμενη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στέλνει το μήνυμα της. Όπως επίσης μηνύματα σοβαρά στέλνουν και οι άλλοι τρεις του ρετιρέ που εξακολουθούν να ενισχύουν το ρόστερ τους με παίκτες από το πάνω ράφι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.