Νέος ΠΑΟΚ μετά τους τρεις τελικούς

Metrosport Team08 Μαΐου 2024

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Κώστας Πετρωτός – Γιώργος Ζαϊρης

Απόλυτη αφοσίωση στα τρία καυτά παιχνίδια που τον περιμένουν, αρχής γενομένης από τον πρώτο τελικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη Τούμπα, δείχνουν στον ΠΑΟΚ. Οι κόποι μίας σεζόν «παίζονται» σε τρία ματς στην σειρά.

Για να έχει αντίκρισμα η όλη προσπάθεια, θα πρέπει οπωσδήποτε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (ώρα έναρξης στις 20:00 την Κυριακή). Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα τον θέσει εκτός διεκδίκησης τίτλου και θα τον βάλει σε περιπέτειες, αναφορικά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θέλει να εξασφαλίσει αυτό το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, προέχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αμέσως μετά με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, από τις 12 έως και τις 19 Μαϊου όλο το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο σε αυτά τα παιχνίδια και στα αντανακλαστικά που θα βγάλει ο ΠΑΟΚ. Δικαιολογημένα, η όλη διεργασία που ήδη έχει ξεκινήσει για τον σχεδιασμό που αφορά την νέα ομάδα της σεζόν 2024-2025, πάει πιο πίσω χρονικά. Δεν μιλάμε για μεγάλη καθυστέρηση. Αλλά σκεφτείτε, πως από την πορεία του ΠΑΟΚ σε αυτά τα τρία παιχνίδια και την τελική βαθμολογική κατάταξη θα κριθούν πολλά.

Η αναγκαιότητα της απόκτησης παικτών σε καίριες θέσεις, τα οικονομικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν για την ενίσχυση, οι συζητήσεις που θα γίνουν μετά το δεδομένο ενδιαφέρον ξένων συλλόγων για παίκτες της ομάδας, όλα αυτά κυριαρχούν, κάτι το απολύτως φυσιολογικό.

Όπως ανέφεραν στελέχη του ΠΑΟΚ για το θέμα στη Metrosport και στο Metrosport.gr: «Ο Λουτσέσκου δεν έχει μυαλό για κάτι άλλο, πέρα από το πλάνο που καταστρώνει με τους συνεργάτες του, για τους τρεις τελικούς που θα δώσει η ομάδα». Αυτό δείχνει, πως έχει γίνει μία προεργασία, κάτι το οποίο θεωρείται φυσιολογικό, απλά δεν μπορούν να προχωρήσουν οι όποιες συζητήσεις και επαφές, από την στιγμή που τα αποτελέσματα από τα ματς που έρχονται, θα καθορίσουν τους στόχους της νέας σεζόν.

Ο ιδανικότερος αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος κατά σειρά, έχει σχέση με τη ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας τη νέα σεζόν και πάλι στα προκριματικά του Conference League. Ο τρίτος και πιο οδυνηρός θα αντιστοιχεί στην τέταρτη θέση που θα ισοδυναμεί με ευρωπαϊκό αποκλεισμό εάν στον τελικό του Κυπέλλου κατακτήσει το τρόπαιο ο Άρης.

Ο σχεδιασμός για τον νέο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει επί της ουσίας, μόλις ολοκληρωθούν τα τρία καυτά παιχνίδια που απομένουν έως την λήξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.