Νέο μήνυμα του «112»: «Εγκαταλείψτε ισόγεια και υπόγεια»

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2023

Μεγάλα είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, με το «112» να καλεί σε επιφυλακή τους κατοίκους σε ακόμη έξι χωριά της Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, ζητείται να εγκαταλείψουν υπόγεια και ισόγεια οι κάτοικοι στις περιοχές Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας.

Κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανυπολόγιστες ζημιές από την επέλαση του νερού, ενώ οι άνθρωποι, σε ορισμένες περιοχές, αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι, λόγω του ύψους του νερού που έχει φτάσει μέχρι τις αυλές.

Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών έχει να κάνει με το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο και αν αυτό θα διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ δύσκολη για τις πεδινές περιοχές.

Σπίτια έχουν γκρεμιστεί, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ ο Πηνειός ποταμός αρχίζει και ξεχειλίζει σε χωριά των Τρικάλων. Επίσης, ο Ληθαίος ποταμός που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων έχει ξεχειλίσει προς γειτονιές της πόλης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.