ΕΜΥ: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Metrosport Team23 Σεπτεμβρίου 2023

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/09), επικαιροποιήθηκε – κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23/09) – σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα (25/09) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα (25/09) θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στο Ιόνιο. Μάλιστα, την Τρίτη (26/09) και την Τετάρτη (27/09) θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

  • Τη Δευτέρα (25/09) στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες – τοπικά ισχυρές – θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και πιθανόν στο Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.
  • Ακόμα, την Τρίτη (26/09) στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και στις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.
  • Επίσης, την Τετάρτη (27/09) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες – τοπικά ισχυρές – θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια και στο βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν, επίσης, και στην περιοχή των Σποράδων.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν πάνω από δύο 24ωρο από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά 12ωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.