Νέες φήμες: Ρώσοι στρατηγοί συνωμοτούσαν για να χάσουν εσκεμμένα τον πόλεμο, ενώ ο Πούτιν έκανε χημειοθεραπεία

Metrosport Team13 Απριλίου 2023

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λαμβάνει θεραπεία για καρκίνο, σύμφωνα με μια μη επιβεβαιωμένη φήμη που φέρεται να περιέχεται σε έγγραφο αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που διέρρευσε.

Πρόκειται για μια τεράστια διαρροή αμερικανικών απόρρητων εγγράφων, μια από τις σοβαρότερες εδώ και χρόνια, ενώ τα έγγραφα -τα οποία διέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα και προκάλεσαν έρευνα εθνικής ασφάλειας στις ΗΠΑ- θεωρείται ότι προέρχονται από το εσωτερικό του Πενταγώνου.

Οι αποκαλύψεις στις διαρροές περιλαμβάνουν προηγουμένως μη αναφερθείσες ευαίσθητες πληροφορίες για την Ουκρανία, τη Νότια Κορέα, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μεταξύ άλλων. Οι διαρροές για την Ουκρανία ειδικότερα προκαλούν ανησυχία, καθώς θα μπορούσαν να παράσχουν πληροφορίες στη Ρωσία. Μαζί με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις και τις απώλειες στρατευμάτων και από τις δύο πλευρές που μάχονται στην Ουκρανία, η διαρροή περιέχει επίσης καθημερινές ενημερώσεις πληροφοριών - μια συλλογή σύντομων ενημερώσεων από διάφορες πηγές από όλο τον κόσμο.

Μία από αυτές τις ενημερώσεις, όπως φαίνεται να δείχνουν οι διαρροές και μεταδίδει η Daily Mail, περιείχε μια φήμη που έλεγε ότι ο κορυφαίος στρατηγός της Ρωσίας συνωμοτεί για να «ρίξει» (να χάσει σκόπιμα) τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ο Πούτιν υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία. Είτε πρόκειται για πραγματική διαρροή είτε όχι, η αναφορά της ως μέρους εγγράφων του Πενταγώνου παρουσιάζει ενδιαφέρον και μπορεί να ερμηνευθεί και ως μέρος εκστρατείας παραπληροφόρησης ή προπαγάνδας. Ο ισχυρισμός λέει ότι ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Νικολάι Πατρούσεφ και ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ βρίσκονται πίσω από τη συνωμοσία.

Φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν μέρος των εγγράφων έχουν κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο μαζί με πολλές από τις άλλες 53 σελίδες που περιλαμβάνονται στη διαρροή. «Η Ουκρανία μαθαίνει για το φερόμενο ρωσικό σχέδιο να 'ρίξει' την αποκαλούμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως τις 5 Μαρτίου», αναφέρεται στα έγγραφα. Σύμφωνα με την πηγή, ο Γκερασίμοφ ενημέρωσε τον Πούτιν ότι οι δυνατότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ήταν ανώτερες από τις ρωσικές και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα υποστεί βαριές απώλειες εάν προχωρήσει στην επίθεση.

Δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο, όσα αναφέρονται στην υποτιθέμενη διαρροή πληροφοριών -τα έγγραφα αποδίδουν την προέλευση της φήμης σε έναν Ουκρανό αξιωματούχο που έχει τη δική του πηγή μέσα στο Κρεμλίνο. Ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φήμη είναι αληθινή, εάν περιλαμβάνεται στις διαρροές δείχνει, τουλάχιστον, ότι μια αμερικανική κατασκοπευτική υπηρεσία που παρακολουθεί τις επικοινωνίες στη χώρα άκουσε την πληροφορία και έκρινε ότι αξίζει να την επισημάνει στο Πεντάγωνο. Πάντως, δεν είναι ξεκάθαρη η ακριβής φύση των διαρροών -δεν είναι γνωστό, για παράδειγμα, αν περιλαμβάνουν ψευδείς πληροφορίες, εσκεμμένα, για λόγους προπαγάνδας.

Εξάλλου, οι φήμες σχετικά με την επιδείνωση της υγείας του Ρώσου προέδρου κυκλοφορούσαν πολύ πριν διατάξει την εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, και εξακολουθούν ακόμη να βγαίνουν στη δημοσιότητα. Αρκετές φορές έχουν διαψευστεί.

πηγή: iefimerida.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.