Την πρώτη του παρέμβαση μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία έκανε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά κατηγορώντας την ότι δε διεκδικεί τίποτα.
«Υποστηρίζω ότι έχουμε χάσει την πυξίδα μας και αυτό δεν λέγεται εξωτερική πολιτική.
Το να πηγαίνουμε για Πρέσπες Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι εξωτερική πολιτική. Είναι παραίτηση από κάθε εξωτερική πολιτική.
Με δύο λόγια αποδυναμώνουμε την αποτροπή μας, μοιάζουμε να εγκαταλείπουμε το διεθνές δίκαιο, φτάσαμε στο σημείο να μας παραπέμπει η Κομισιόν γιατί δεν εφαρμόζουμε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό για να μην ερεθίσουμε την Τουρκία, δεν διεκδικούμε κανένα ρόλο στην περιοχή μας και εμείς απλώς δεν υπάρχουμε.
Αυτά λέγονται εγκατάλειψη πλήρης της εξωτερικής περιοχής».
Πώς σχολίασε τη διαγραφή του
Ερωτηθείς για την διαγραφή του από τη ΝΔ, απάντησε: «Αν ήμουν μόνο εγώ, δεν θα ενοχλούσα κανέναν».
Επικαλέστηκε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 40% των ψηφοφόρων της ΝΔ διαφωνούσε με τη διαγραφή του «Πιστεύω ότι χαλάω τη σούπα της woke ατζέντας, του κατευνασμού, της ακρίβειας, της ασφάλειας, της μεσαίας τάξης, τη σούπα της μετάλλαξης της ΝΔ σε Ποτάμι» είπε ακόμη.
«Επομένως, ήταν κάτι προαποφασισμένο, αλλά η πορεία του καθενός μας δεν διαγράφεται» κατέληξε.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube