Νέα της ΕΠΣΜ (1 με 4 Αυγούστου 2024)

Χρήστος Λιάπης04 Αυγούστου 2024


Με την προσθήκη της Αναγέννησης Επανομής αλλά χωρίς τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Α’ κατηγορία, χωρίς την ΑΕ Πυλαίας που ανέβηκε στην Α1 και χωρίς τη Δόξα Πενταλόφου που θα παίξει στη β’ κατηγορία οι ομάδες της Α’ κατηγορίας είναι 46. Αυτό σημαίνει ότι στην Α’ κατηγορία θα έχουμε δύο ομίλους των 15 ομάδων και έναν των 16 ομάδων . Η νέα Β’ κατηγορία θα αποτελείται από 49 ομάδες (τρεις όμιλοι των 12 ομάδων και ένας των 13 ομάδων).

2. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης ορίστηκε σε ένα πάρα πολύ σημαντικό τομέα της ΕΠΟ καθώς στην επιτροπή εθνικών ομάδων θα είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος. Στην τεχνική επιτροπή μέλος είναι ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ενωσης προπονητών και πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Ανδριόπουλος. Συνεχίζει ο Επαμεινώνδας Μολυβάς ως μέλος της ιατρικής επιτροπής αλλά και ο Γιάννης Διαμαντίδης ως αναπληρωτής πρόεδρος στην επιτροπή ασφάλειας γηπέδων Στην εθνική Νέων με προπονητή τον Βαγγέλη Μόρα συνεργάτης του είναι ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος ο οποίος ήταν στα τμήματα υποδομής του ΑΟ Καρδίας

3. Στην Α1 της ΕΠΣΜ δεν δήλωσαν συμμετοχή Ελευθεριακός (θα παίξει μόνο στα παιδικά), Ιάσων Αυγής, Αναγέννηση Επανομής (θα παίξει στην Α’ κατηγορία), ενώ στην Α1 αντί στη Γ’ Εθνική δήλωσε συμμετοχή η Νίκη Ευκαρπίας. Στην Α’ δεν θα κατεβάσει ομάδα ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Στη Β' κατηγορία: Δόξα Αδένδρου, Ιταλική Ακαδημία και Αστέρας Ραιδεστού θα συμμετάσχουν μόνο στα παιδικά Πρωταθλήματα. Κανονικά θα παίξει στη Β’ κατηγορία ο Μέγας Αλέξανδρος Πέντε Βρυσών.

Από την άλλη νέες συμμετοχές στα ανδρικά είναι Αναγέννηση Χαλκηδόνας, Δόξα Πενταλόφου, ΑΣ Αγγελοχωρίου, Αρης Καβαλαρίου, Μαραθώνας Β, Νίκη Ευκαρπίας Β, Ποσειδώνας Μηχανιώνας Β, ενώ θα δηλώσει και ο Νέστωρ Οσσας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για Α' κατηγορία, Β' κατηγορία και κύπελλο τελείωσαν. Για τη Γ' κατηγορία είναι μέχρι τις 9 Αυγούστου

4. Προπονητές

ΑΕ Αγ Γεωργίου: Ανέλαβε ο Γιάννης Πετράκης πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Σταυρού, Ιωνικός: Σωκρ. Χουνουζίδης, ΠΑΣ Λευκοχωρίου Νίκος Κούρτης, Ηρακλής Αμπελοκήπων: Γ. Παρασίδης και πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης, Μ. Αλεξ. Πέντε Βρυσών: Στράτος Σαφλέκος, Εθνικός Αστέρας Νεάπολης Συκεών: Κώστας Κούκρας, Αρης Καβαλαρίου: Γιάννης Αμανατίδης. Νέα διοίκηση στον Μαγνησιακό. Νέα διοίκηση στην Ηλιούπολη με πρόεδρο τον Λάκη Παπαδόπουλο. Δεν συνεχίζει στην προεδρία του Μ. Αλεξ. Καλοχωρίου ο Δημ. Μαρτίνης

5. Οι Βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης, Στολτίδης Λεωνίδας και Συντυχάκης Μανώλης με ερώτηση τους στη Βουλή ζητούν να μάθουν τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ώστε να μην κινδυνεύσει να “χαθεί” η αγωνιστική χρονιά και να μπορεί η νεολαία να αθλείται δωρεάν, σε σύγχρονες υποδομές. Όπως αναφέρουν η χρηματοδότηση από τους δήμους, τις περιφέρειες και το αρμόδιο Υπουργείο είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

71 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Από τη Θεσσαλονίκη είναι: Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Θερμαϊκός Θέρμης, ΑΕ Ευόσμου, Απόλλων Καλαμαριάς.

* Αντίστοιχο κομμάτι θα γίνεται κάθε εβδομάδα (δεν αφορά το συγκεκριμένο μεταγραφές και έναρξη προετοιμασιών).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.