Νέα επίθεση με μαχαίρι σε ακροδεξιό πολιτικό στη Γερμανία

Metrosport Team05 Ιουνίου 2024

Αυξάνονται τα περιστατικά επιθέσεων σε ακροδεξιούς πολιτικούς στη Γερμανία, καθώς σημειώθηκε και νέα επίθεση με μαχαίρι.

Μετά τον Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, θύμα επίθεσης με μαχαίρι έπεσε και ο Χάινριχ Κοχ.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίθεση στον ακροδεξιό πολιτικό, Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, τον οποίο «κάρφωσαν» πισώπλατα στη Γερμανία, χθες σημειώθηκε ακόμη μια αντίστοιχη σ’ άλλον ακροδεξιό πολιτικό, τον Χάινριχ Κοχ.

Ο 62χρονος πολιτικός κατεβαίνει υποψήφιος στις τοπικές εκλογές με το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία και έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι, όταν προσπάθησε να εμποδίσει τρεις άνδρες να καταστρέψουν αφίσες της παράταξής του σε κεντρική πλατεία του Μάνχαϊμ.

Από την επίθεση ο Χάινριχ Κοχ τραυματίστηκε στο αυτί και στο στομάχι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το κόμμα απέδωσε την επίθεση σε ακροαριστερούς κύκλους και έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο το οποίο τράβηξε το θύμα. Στο βίντεο ακούγεται ο ίδιος να φωνάζει «Σταματήστε! Ακίνητοι!» σε έναν άνδρα που φεύγει τρέχοντας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο ύποπτος της επίθεσης έχει συλληφθεί και οι Αρχές αναζητούν ακόμη δύο συνεργούς του που σύμφωνα με τον Κοχ κατάφεραν να διαφύγουν. Ο πρόεδρος της AfD Βάδης-Βυρτεμβέργης, Μάρκους Φρονμάιερ, δήλωσε για το αιματηρό περιστατικό: «Είμαστε σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.