Νέα από τη Βόρεια Ελλάδα (Γ’ Εθνική και τοπικά Πρωταθλήματα)

Χρήστος Λιάπης16 Σεπτεμβρίου 2024

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις ο Πανθρακικός έχασε για το κύπελλο Ελλάδας από τον Πανιώνιο με 0-2. «Γεμίσατε το γήπεδο, γίνατε ο 12ος μας παίχτης και μας δώσατε δύναμη να παλέψουμε κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και σας περιμένουμε την Κυριακή κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς για να πάρουμε τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής» αναφέρουν οι ιθύνοντες του Πανθρακικού.

Αλεξάνδρεια-Απόλλων Καλαμαριάς

Την ήττα με σκορ 0-1 γνώρισε η Αλεξάνδρεια στην φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Απόλλων σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.

Σε φιλικό παιχνίδι η Αλεξάνδρειας επικράτησε με σκορ 4-2 απέναντι στην ΑΕ ΣΚΥΔΡΑΣ.

Σκόρερ για την ΑΕ Αλεξάνδρειας οι Καψάλης (2 τέρματα) και Πιπιλιαρης ενώ το πρώτο τέρμα σημειώθηκε με αυτογκόλ των φιλοξενούμενων.

Ποσειδώνας Μηχανιώνας

Αναβλήθηκε το φιλικό με τον Πανεδεσσαΐκό και αντί αυτού ο σύλλογος είχε εσωτερικό διπλό

Αιγινιακός-Θερμαικός Θέρμης

Σε φιλικό παιχνίδι ο Αιγινιακός νίκησε τον Θερμαϊκό με 1-0. Στο 42' ο Χατζηκωσταντίνου σέντραρε ωραία από τα δεξιά και ο Τρόκας του Θερμαϊκού στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στο βάθος του τέρματος της ομάδας του για να γίνει έτσι με αυτογκόλ το 1 - 0

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Τελευταίο φιλικό για τον Ορέστη κόντρα στην ομάδα του Άρδα Καστανεων, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ εθνικής.

Θετικά ήταν τα συμπεράσματα και όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι για το κρίσιμο παιχνίδι την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. Το σκορ για τον Ορέστη άνοιξε ο Καφετζη με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή για να διπλασιάσει ο Dorian μετά από ατομική ενέργεια από τα δεξιά και να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 0:2. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά από πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο coach Ηλίας Κώτσιος το 0:3 ήρθε από τον Ασπιώτη με ωραία κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, για να κλείσει το σκορ του αγώνα ο Αλεξακουδης Π. με ωραίο πλασέ κάνοντας το 0:4. «Ευχαριστούμε την ομάδα του Άρδα Καστανεων για την άψογη φιλοξενία και ευχόμαστε καλή χρονιά στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Εβρου» ανέφεραν οι ιθύνοντες του Ορέστη. Να σημειώσουμε πως κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ιωάννη Ζελιασκου.

Απόλλων Κρύας Βρύσης

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας πέρασε ο Απόλλων Κρύας Βρύσης μετά την επικράτηση του με 2-1 επί της Νίκης Βόλου.

«Ο Απόλλων στους 28 του Κυπέλλου Ελλάδος. Είναι μια ιστορική στιγμή και η στήριξη των φίλων του πολύ σημαντική και σπουδαία. Σας ευχαριστούμε πολύ» ανέφεραν οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Αρης Πηγών

Ευχές για περαστικά από τον Αρη Πηγών στον ποδοσφαιριστή της Αλεξανδρούπολης Τασίδη Χρήστο που τραυματίστηκε μετά από διεκδίκηση στον αέρα στο φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε προληπτικά στο κέντρο υγείας και μετέπειτα στο γενικό νοσοκομείο Καβάλας για περαιτέρω εξετάσεις.

Ηρακλής Αμμουδιάς

Η διοίκηση του Ηρακλή Αμμουδιάς μέσου του προέδρου της Πέτρου Σισμάνη θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον πρώην δήμαρχο Ηράκλειας κ. Γιώργο Κουτσακη.

Ο ιατρός καρδιολόγος κ. Κουτσακης εξέτασε αφιλοκερδώς όλους τους παίκτες της ομάδα μας (25) και έβαλε την υπογραφή του στην κάρτα υγείας αθλητή μια κάρτα υγείας που θεωρείται μόνον από γιατρούς όπως ορίζεται στην οικεία κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείου υγείας και του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού.

ΠΑΟΠ Ν Αμισού

Ο ΠΑΟΠ Ν. Αμισου συγχαίρει την ομάδα της Δόξας Βώλακα για την κατάκτηση του Super Cup και τους φιλάθλους της για την κόσμια συμπεριφορά τους, τη διαιτητική τετράδα για την αμερόληπτη διαιτησία, την ΕΠΣ Δράμας για την άψογη διοργάνωση, τους φιλάθλους της ομάδας μας για την αμέριστη υποστήριξη, τη συμπαράσταση και την κόσμια συμπεριφορά τους. «Η προσοχή μας στρέφεται πλέον στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής» αναφέρει

Αρης Αβατου

Στη διαδικασία των πέναλτι γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό ο Αρης Αβατου από την Ζάκυνθο

Πιερικός

Ο ΣΦΚ Πιερικός, αναφορικά με την καμπάνια των εισιτηρίων διάρκειας της αγωνιστικής περιόδου 2024-25, ανακοινώνει πως μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται μια ειδική έκπτωση 50% για τις παρακάτω κατηγορίες φιλάθλων που θέλουν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους:

* Α.Μ.Ε.Α, * Μακροχρόνια άνεργοι (6 μηνών και πλέον) , * Φίλαθλοι άνω των 65 ετών,* Γονείς εγγεγραμμένων παιδιών στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του συλλόγου. Τα εισιτήρια διαρκείας πωλούνται στα γραφεία του συλλόγου στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης, στο ειδικο σταντ στην Πλατεία Ελευθερίας και πριν από τους φιλικούς και επίσημους αγώνες της ομαδας από τα εκδοτήρια του γηπέδου (Τηλ. πληροφοριών 2351101812). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φίλαθλοι της ομάδας που εμπίπτουν σε κάποιες από τις παραπάνω κατηγορίες θα χρειαστεί να προσκομίσουν τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα κατά την αγορά του εισιτηρίου, ώστε να εξασφαλίσουν την έκπτωση 50%

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας MACRON της ΕΠΣ Σερρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλά Δένδρα- Σέρρες 1800 0-1, Ηρακλής-Θύελλα 0-4, Ανω Μητρούση-Παλαιοκώμη 1-2, Σιδηρόκαστρο-Χρυσό 3-3, Λευκώνας-Προβατάς 1-3, Νεοχώρι-Λιθότοπος 1-3, Νιγρίτα-Χείμαρρος 0-5, Ρεπό: Ανω Πορόια. Η βαθμολογία: Χείμαρρος, Θύελλα Σερρών, Σέρρες 1800, Παλαιοκώμη, Προβατάς, Λιθότοπος 3 βαθμοί, Σιδηρόκαστρο, Χρυσό 1.

ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Για την Α1 έπαιξαν: Αρης Κασσανδρείας-Καλλικράτεια 2-0, Δόξα Ορμύλιας-Αστήρ Αγ.Νικολάου 2-0, (Συκιά): ΑΟ Σάρτης-Δόξα Καλυβών 1-1, Νίκη Πολυγύρου-Αετός Βαρβάρας 2-0, Διγενής Λακκώματος-Αναγέννηση Τρίγλιας 2-1. Ρεπό Νίκη Αμμουλιανής.

    Η βαθμολογία: Αρης Κασσανδρείας, Δόξα Ορμύλιας, Νίκη Πολυγύρου, Διγενής Λακκώματος 3, ΑΟ Σάρτης και Δόξα Καλυβών 1.


    ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

    Α κατηγορία 1η αγωνιστική: Μακεδονικός Σιάτιστας-Δόξα Βερμίου Πύργων  2-1, ΑΕ Κοζάνης - ΔΑΝΑΟΙ 2000 Κοζάνης 1-0, Τιτάν Σερβίων-Εορδαΐκός 1-3, Ατρόμητος Πτολεμαΐδας  - Βελβεντό 3-2, ΠΑΟ ΚΟΙΛΩΝ - Μακεδονικός Κοζάνης  4-0.

    Η βαθμολογία: ΠΑΟ Κοίλων, Εορδαΐκός, Μακεδονικός Σιάτιστας, ΑΕ Κοζάνης, Ατρόμητος Πτολεμαΐδας 3 βαθμοί

    ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ

    το Super Cup "Νίκος Ντοσιδης" θα γίνει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ανάμεσα σε Πανθρακικό και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Τα έσοδα απο τα εισιτήρια του φετινού Super Cup θα δοθούν για τις ανάγκες της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος (Φατήριακα) για το φιλανθρωπικό έργο της Μονής.

    ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ

    ΚΥΠΕΛΛΟ Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9 16.30: Αστέρας Θράκης – Θράκη Φερών, Αλάνα – Α.Ε. Ν. Χηλής, ΠΑΕ Νίψας – Νίκη Άνθειας

    Κυριακή 16.30: ΑΕΚ Μάκρης – ΑΟ Δορίσκου, ΑΟ Μαίστρου – ΑΟ Τυχερού, ΑΟ Καππαδοκών – ΑΟ Αρίστεινου

    Β’ ΟΜΙΛΟΣ Σάββατο 21/9 16.30 Ηρακλής Σαγήνης – ΑΕ Λαβάρων, Ένωση Οινόης – Ασπίς Θουρίου

    Κυριακή: ΑΕ Μεγάλου Δερείου – Ατρόμητος Ασπρονερίου, Ακρίτας Ορμενίου – ΠΑΕ Ριζίων, ΑΟ Κομάρων – ΑΜΟ Ρούσσας. Άνευ αγώνα προκρίνεται ο Ορφέας Σοφικού

    ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

    ΚΥΠΕΛΛΟ Σάββατο 21/09/2024: Μακεδονικός Αμισιανών-Κεραυνός Κρηνίδων, ΚΑΒΑΛΑ 2004 - ΑΣΠΙΣ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ, Π.Σ. ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ 1978 – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Α.Ε. Πιερέων 2004 - Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ (Κ-19), Νέστος Χρυσούπολης Β' – Απόλλων Δατου, ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Χαλκερού, Μ.Α. ΦΙΛΙΠΠΩΝ – Ενωση Παγγαΐκού Δρυάδος, Α.Ε.Κ. Καβάλας-ΑΣ Ορφανίου, Αετός Οφρυνίου Β' - Α.Σ. ΠΑΓΓΑΙΟ, ΠΑΟΚ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ - ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Την Κυριακή 22/09/2024 θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες: Αετός Ορφανού-Ορφέας Ελευθερούπολης, Δόξα Αμυγδαλεώνα-Κεραμωτή, Πανιώνιος Ξεριά – Ατρόμητος Ακροβουνίου, Βύρων Καβάλας Σ Β' - ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ, Κεραυνός Ελευθερών – Μακεδονικός Αγιάσματος, Ναζιανζός Ν. Καρβάλης – Ηρακλής Ποταμουδιών, ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΘΑΣΟΥ - ΑΡΗΣ ΠΡΙΝΟΥ, Κεραυνός Καλλιράχη-Δόξα Θεολόγου Ποτού. Ο αγώνας Α.Ο. Ποταμιά-Αναγέννηση Λιμεναρίων θα διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία

    ΕΠΣ Φλώρινας

    Τo Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας αγωνιστικής περιόδου 2024-2025 ξεκινάει με τους αγώνες του Σαββατοκύριακου 21 & 22/9/2024 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9: 16.00: Μελιτέας Μελίτης-Δάφνη Λεβαίας. Κυριακή 16.00: Ελλάς Α. Καλινίκης-ΠΑΣ Φλώρινα, Μ Αλεξ. Πελαργού-Απόλλων Αμμοχωρίου, Ελπίδες Φλώρινας-Ατρόμητος Κ. Κλεινών, Ακρίτας Αχλάδας-Μ Αλεξ. Αετού

    ΕΠΣ Ημαθίας

    Στην επόμενη φάση του κυπέλλου πέρασαν Φίλιππος Μελίκης, ΓΑΣ Κοπανού, ΑΟ Συκιάς, Ολυμπιακός Νάουσας, Βέροια, Θύελλα Σταυρού, Απόλλων Αγ. Γεωργίου, Μακροχώρι, Καψόχωρα, ΑΠΣ Ριζωμάτων και ακόμη ΑΕ Αλεξάνδρειας, Νάουσα, Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, Αχιλλέας Νάουσας, ΑΣ Λευκαδίων, Απόλλων Λυκογιάννης.

    ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

    Σε πολύ καλό κλίμα και με την παρουσία πολλών φιλάθλων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ΔΑΚ Καστοριάς το 6ο Super Cup που διοργάνωσε η Ε.Π.Σ Καστοριάς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς μεταξύ των ομάδων ΑΕ Γραμμοχωρίων-Αστραπή Μεσοποταμίας. Η ΕΠΣ με ανακοίνωση της αναφέρει: Οι δύο ομάδες μας χάρισαν έναν αγώνα -γιορτη αντάξιο της ιστορίας τους εκπέμποντας πολιτισμό και ευγενή άμιλλα, Συγχαρητήρια στην Αστραπή Μεσοποταμίας για την κατάκτηση του τίτλου και στην ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ για την προσπάθεια !!

    Ευχαριστούμε θερμά την Π.Ε. Καστοριας, για την βοήθεια και συνδιοργάνωση του αγώνα.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα A' Βοηθειών και με την ευκαιρία του 6ου SUPER CUP η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Καστοριάς προσκάλεσε πριν την έναρξη του αγώνα το τμήμα εθελοντών πρώτων βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς και πραγματοποιήθηκε σεμινάριο και επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) καθώς και βασικές γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

    Ευχαριστούμε πολύ το σύγχρονο, έμπειρο, νοσηλευτικό προσωπικό και τις εθελόντριες του Τομέα Υγείας του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Καστοριάς, οι οποίες καταβάλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες, υλοποιώντας παράλληλα δεκάδες δράσεις προαγωγής υγείας σε όλη την επικράτεια.

    Με την ευκαιρία της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων της Ένωσης ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Καστοριάς εύχονται να έχουμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά!!! Ευχές για υγεία χωρίς τραυματισμούς, σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας όλων των ομάδων, αφού αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές! Ευελπιστούμε να είναι πάντα μέσα στα πλαίσια του fair play και του ‘’ευ αγωνίζεσθαι.’’ Ευχόμαστε όλοι οι παράγοντες, προπονητές, διαιτητές να είναι δίκαιοι και προσηλωμένοι στο έργο τους ώστε ανάλογα με την θέση τους να επιτελέσουν με επιτυχία τα καθήκοντά τους».

    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

    Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

    Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.