ΝΔ: Προς διαγραφή ο Μάριος Σαλμάς-Οι δηλώσεις που ενόχλησαν

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2024

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας οδεύει ολοταχώς ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κυβερνώντος κόμματος Μάριος Σαλμάς.

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά», αναφέρει η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΝΔ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα (23/9) για την υπόθεση, ωστόσο, όλα δείχνουν πως η απόφαση είναι ειλημμένη.

Οι δηλώσεις που ενόχλησαν

Ο Μάριος Σιαλμάς αναμένεται να τεθεί εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ εξαιτίας ορισμένων δηλώσεων στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα αφήνοντας αιχμές.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαλμάς σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις χθες και προχθές έκανε λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού και Υγείας, ενώ υπήρξε απάντηση και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές ο Μάριος Σιαλμάς ήταν εκ των βουλευτών που είχε ασκήσει δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

«Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας, που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια», ήταν ορισμένα από όσα είχε πει τότε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

 «Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους, στηρίζουμε τους πολλούς» είχε απαντήσει, τότε, ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.