ΝΔ: Χαμός μεταξύ Σαμαρά και Μαρινάκη-«Δεν δέχομαι μαθήματα»

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2024

Χαμός στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Παύλου Μαρινάκη για το θέμα της αποχής από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μετά την σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη, ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε «κεραυνούς» κάνοντας λόγο για μαθήματα που δεν μπορεί να λάβει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Δήλωση των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά αναφέρει τα εξής: «Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών "φροντιστηρίων" του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να "επιτεθεί" στον κ. Αντώνη Σαμαρά. επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον... Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!

Δεν αντιλαμβανόμαστε το "μάθημα" που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ. Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα;

Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά, στη μητέρα και στον πατέρα; Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την "αποχή".

Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το "ζήτημα συνείδησης" που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς».


Τι είχε πει ο Παύλος Μαρινάκης

Η τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά ήρθε νωρίτερα μέσα στην ημέρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο επίμαχος διάλογος μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου με τους δημοσιογράφους, ήταν ο εξής: «Καλημέρα, κ. Εκπρόσωπε. Ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι απόψεις της Κυβέρνησης για τις απόψεις του κ. Σαμαρά, ο οποίος επικρίνει την οδό της αποχής των βουλευτών για το νομοσχέδιο και την αποχή που έχει προτείνει και εμμέσως ο Πρωθυπουργός. Και τι θα γίνει με τους Υπουργούς οι οποίοι ακόμη και τώρα φαίνονται να είναι αντίθετοι απέναντι στο νομοσχέδιο».

Π. Μαρινάκης: «Ναι. Δεν έχω κάτι περισσότερο να σας πω σε συνέχεια όσων είπε ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του. Ο πρώην Πρωθυπουργός διατύπωσε απόψεις που έχει διατυπώσει ξανά, γνωστές απόψεις. Τώρα, ως προς την αποχή, επειδή έγινε μία συζήτηση την τελευταία εβδομάδα, νομίζω ήταν ξεκάθαρο αυτό το οποίο είπε ο Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργός, καταρχάς, είναι εκείνος ο οποίος ως Πρωθυπουργός, εκπροσωπώντας την εκτελεστική εξουσία, εισηγείται αυτή τη νομοθετική παρέμβαση. Προφανώς, λοιπόν, όπως και το έκανε σαφές και ως εκείνος που εισηγείται αυτή τη νομοθετική παρέμβαση, ζητάει αρχικά από τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., ως Πρόεδρος της Ν.Δ. να υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.