NBA: Η χρονιά του Λούκα Ντόντσιτς (vids)

Βασίλης Βλαχόπουλος01 Ιουνίου 2024

Ο θρυλικός Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος παίκτης που οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στη… Γη της Επαγγελίας και πλέον αυτήν την ευθύνη έχει αναλάβει ο καταπληκτικός Λούκα Ντόντσιτς καθώς η ομάδα του ήδη κατέκτησε τον τίτλο στη Δυτική Περιφέρεια και ετοιμάζεται για τους τελικούς του ΝΒΑ με τους Μπόστον Σέλτικς. Ο 25χρονος γκαρντ πραγματοποίησε φανταστική τελική σειρά απέναντι στους Μινεσότα Τίμπεργουλφς πλησιάζοντας μέσο όρο triple double με 33.9 πόντους, 9.2 ριμπάουντ και 9.8 ασίστ. 

Προφανώς ψηφίστηκε MVP των τελικών απέναντι στη Μινεσότα και στους τελικούς του ΝΒΑ θα προσπαθήσει να πετύχει κάτι που μόνο δύο παίκτες το έχουν καταφέρει στην ιστορία του ΝΒΑ. Τζέισον Κιντ και Νίκολα Γιόκιτς είναι οι μοναδικοί που τελείωσαν σειρά τελικών του ΝΒΑ με triple double μέσο όρο. Στον 5ο αγώνα με τη Μινεσότα, ο Σλοβένος τελείωσε τον αγώνα με 36 πόντους, δέκα ριμπάουντ και πέντε ασίστ και μαζί με τον Κάιρι Ιρβινγκ (36π.) ισοπέδωσαν (124-103) τους «Λύκους».

Πιο εντυπωσιακά είναι όμως τα επιτεύγματά του, το γεγονός ότι το Ντάλας βρίσκεται ξανά σε θέση διεκδίκησης του τίτλου έπειτα από το 2011. Τότε ήταν η τελευταία φορά που κατέκτησε τον τίτλο στη Δυτική Περιφέρεια για να ακολουθήσουν οι φανταστικές παραστάσεις του Ντιρκ Νοβίτσκι στο ένα και μοναδικό Πρωτάθλημα των Μάβερικς. Στους τελικούς απέναντι στους Σέλτικς, το Ντάλας θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας και ο πρώτος αγώνας θα γίνει τα ξημερώματα της 7ης Ιουνίου στη Βοστόνη. 

Σε περίπτωση που χρειαστεί και 7ος αγώνας, αυτός θα πραγματοποιηθεί στις 24 του μήνα κι αυτό απασχολεί άμεσα την Εθνική ομάδα αφού η Σλοβενία είναι εκ των πιθανών αντιπάλων της στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Σε αυτό το ενδεχόμενο, δεν αποκλείεται να τεθεί υπό αμφισβήτηση η παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς στη διοργάνωση που θα γίνει στο ΣΕΦ. 

Αν ο 25χρονος δεν καταφέρει να αγωνιστεί, αυτομάτως η Σλοβενία δεν θα μετατραπεί απλά σε βατός αντίπαλος αλλά σε… καλοδεχούμενος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.