Nations League: Ντεμπούτο Αυγουστή στην Κύπρο

Γιώργος Μάντζιος12 Οκτωβρίου 2024

Για 3η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η δράση στο Nations League, με 8 αναμετρήσεις και σήμερα, στην League A και στην League C.

Το ντεμπούτο του στον πάγκο της εθνικής Κύπρου θα πραγματοποιήσει ο Σωφρόνης Αυγουστή, που πήρε την θέση του Τιμούρ Κετσπάγια, μετά την βαριά εντός έδρας ήττα από το Κόσοβο με 4-0. Η ομάδα του υποδέχεται στην Λάρνακα την Ρουμανία, με τον φορ Πιέρο Σωτηρίου να επιστρέφει μετά από καιρό, ενώ απουσιάζει ο τραυματίας φορ Κακουλής. Η ομάδα του πολύπειρου Μιρτσέα Λουτσέσκου από την άλλη έχει ξεκινήσει με 2/2 νίκες στον όμιλο και ταξίδεψε με πολύ καλή ψυχολογία. Για τον ίδια όμιλο η Λιθουανία αντιμετωπίζει το Κόσοβο, με τους φιλοξενούμενους να στερούνται των υπηρεσιών του «μπόμπερ» τους στην επίθεση, Βεντάτ Μουρίτσι.

Στο Ζάγκρεμπ η Κροατία φιλοξενεί την Σκωτία χωρίς τον πολύτιμο μέσο Κόβατσιτς και έχοντας μόλις 1 νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια απέναντι στους Βρετανούς. Με αρκετές απουσίες πάντως οι Σκωτσέζοι, με τον 41χρονο Γκόρντον κάτω από τα δοκάρια και με 1 νίκη στα 12 τελευταία τους παιχνίδια. Για τον ίδιο όμιλο η Πολωνία του κόουτς Πρόμπιερτζ φιλοξενεί την Πορτογαλία, με τον πρώην τεχνικό του Άρη να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον εξτρέμ Σιμάνσκι. Οι Πορτογάλοι ξεκίνησαν με 2/2 νίκες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο κανονικά στην αποστολή του κόουτς Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Με απουσίες η πρωταθλήτρια Ευρώπης

Την ίδια ώρα στη Μούρθια η πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας υποδέχεται την Δανία, μετρώντας αρκετές και σημαντικές απουσίες, όπως του γκολκίπερ Σιμόν, του στόπερ Λε Νορμάν, του μπακ Καρβαχάλ, του μέσου Ρόντρι και των επιθετικών Όλμο και Νίκο Γουίλιαμς. Με καλή ψυχολογία οι Δανοί μετά τις 2/2 νίκες στον όμιλο, θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ η Σερβία στο Λέσκοβατς και όχι στο Βελιγράδι, θα φιλοξενήσει την Ελβετία. Εκτός οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, αλλά και ο φορ Βλάχοβιτς για οικογενειακούς λόγους. Σε πίεση ο κόουτς Γιακίν στην Ελβετία μετά τις δύο σερί ήττες στον όμιλο και χωρίς τον καλό μέσο Ζακάρια.

Αήττητη για 8 σερί παιχνίδια (φιλικά κι επίσημα) η Βουλγαρία που φιλοξενεί το ελλιπέστατο και ντεφορμέ Λουξεμβούργο, ενώ η Λευκορωσία σε ουδέτερο έδαφος, στην Ουγγαρία υποδέχεται την Βόρειο Ιρλανδία.



Συνοπτικά το πρόγραμμα:

  • LEAGUE A
  • 19:00 ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΚΩΤΙΑ
  • 21:45 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΔΑΝΙΑ
  • 21:45 ΠΟΛΩΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
  • 21:45 ΣΕΡΒΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ
  • LEAGUE C
  • 16:00 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΚΟΣΟΒΟ
  • 19:00 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
  • 21:45 ΚΥΠΡΟΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • 21:45 ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ – Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.