Nations League: «Λαβωμένη» στην Κόρδοβα η Ισπανία

Γιώργος Μάντζιος15 Οκτωβρίου 2024

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, λίγες ώρες μετά την δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Δανίας, υποδέχεται αυτή την φορά την Σερβία και έχει να αντιμετωπίσει πολλές και σημαντικές απουσίες.

Λίγο – πολύ σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε το πρόσφατο Euro λείπουν 6 στελέχη και πιο συγκεκριμένα ο γκολκίπερ Σιμόν, οι αμυντικοί Καρβαχάλ και Λε Νορμάν, ο μέσος Ρόντρι και οι επιθετικοί Λαμίν Γιαμάλ, Ντάνι Όλμο και Νίκο Γουίλιαμς. Απουσίες έχουν και οι Σέρβοι, με πιο σημαντικές αυτές των Ντούσαν Βλάχοβιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Την ίδια ώρα στο Σεν Γκάλεν η Ελβετία φιλοξενεί την Δανία, με τον κόουτς Γιακίν να βρίσκεται υπό πίεση μετά από 3 συνεχόμενες ήττες. Τιμωρημένος ο καλός αμυντικός Βίντμερ, αλλά σημαντικές είναι και οι απουσίες των Δανών, αφού τιμωρημένοι είναι ο αμυντικός Κρίστιανσεν και ο μέσος Χιούλμαντ.

Στο μεταξύ η φορμαρισμένη Πορτογαλία του… αγέραστου Κριστιάνο Ρονάλντο δοκιμάζεται στην Γλασκώβη κόντρα στην Σκωτία, με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να ετοιμάζει ένα φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα. Αρκετά τα προβλήματα για τον Στιβ Κλαρκ στους γηπεδούχους, που αγνοούν τη νίκη στα 9 τελευταία παιχνίδια τους (0-3-9).

Για τον ίδιο όμιλο η Πολωνία αντιμετωπίζει την Κροατία, με τον κόουτς Πρόμπιερτζ στους γηπεδούχους να ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό του σχήμα, μήπως και αλλάξει την κατάσταση. Χωρίς τον καλό μέσο Κόβατσιτς και πάλι η Κροατία, που προέρχεται από την δύσκολη νίκη κόντρα στην Σκωτία.

Με αλλαγή σχηματισμού η Κύπρος


Η Κύπρος μετά την βαριά εντός έδρας ήττα από τη Ρουμανία στη Λάρνακα, δοκιμάζεται εκτός έδρας με το Κόσοβο και ο κόουτς Αυγουστή ίσως αλλάξει το σχηματισμό και δεν παίξει με 3-5-2, αλλά με 4-3-3. Εκτός και πάλι ο γκολτζής Μουρίτσι στους γηπεδούχους. Στο μεταξύ η Ρουμανία του 78χρονου πια Μιρτσέα Λουτσέσκου πετάει από νίκη σε νίκη και αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λιθουανία, την οποία κέρδισε 3-1 στο Βουκουρέστι.

Τέλος ως μη εμπορικά παιχνίδια, χαρακτηρίζονται τόσο το Βόρειος Ιρλανδία – Βουλγαρία, όσο και το Λευκορωσία – Λουξεμβούργο.



Συνοπτικά το πρόγραμμα:

  • LEAGUE Α
  • 21:45 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΔΑΝΙΑ
  • 21:45 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ
  • 21:45 ΠΟΛΩΝΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
  • 21:45 ΣΚΩΤΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
  • LEAGUE C
  • 21:45 Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  • 21:45 ΚΟΣΟΒΟ – ΚΥΠΡΟΣ
  • 21:45 ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
  • 21:45 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.