Ναι ρε Νέοι Ανδρες, είμαστε περήφανοι για σας!

Στέλιος Παρθενάκης17 Ιουλίου 2023

Η αλήθεια είναι ό,τι σε συζητήσεις με πολλούς μπασκετικούς φίλους σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών γίνεται λόγος γιατί οι Ελληνες παίκτες δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής και ό,τι για να αναδειχθούν πρέπει να παίξουν. Ναι υπάρχει μεγάλο δίκιο και οι Ελληνες παίκτες δεν έχουν τον χώρο και τον χρόνο που πρέπει.

Σε μια εποχή που Γαλλία και Ισπανία έχουν τη μερίδα του λέοντος σε μετάλλια και παραγωγική διαδικασία η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε ανάδειξη νέων παικτών και ταλέντων. Μια Ελλάδα της τεράστιας παράδοσης σε επιτυχίες σε μικρές ηλικίες τα τελευταία 30 χρόνια αναλογικά με τον πληθυσμό της!

Μετά από έξι χρόνια, η Ελλάδα πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός μεταλλίου σε μεγάλη διοργάνωση. Όλως τυχαίως στο ίδιο γήπεδο, που τα είχε καταφέρει το 2017. Η Εθνική Νέων Ανδρών πέτυχε κάτι που μοιάζει με -μικρό ή μεγάλο, πείτε το όπως θέλετε- θαύμα, δεδομένου πως δεν (υπο)λογιζόταν μεταξύ των φαβορί για μια θέση στο βάθρο.

Με εξαίρεση τον Λευτέρη Μαντζούκα (και λιγότερο τον Βαγγέλη Ζούγρη) άλλωστε, οι παίκτες της Εθνικής Νέων Ανδρών δεν έχουν δοκιμαστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος (Πανερυθραϊκός), ο Γιάννης Μερμίγκης (Πανερυθραϊκό), ο Νάσος Μπαζίνας (Αγρίνιο) και ο Θωμάς Ζορμπάς (Μαρούσι και Ηρακλής) είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, γιατί αποτέλεσαν μέρος του κανονισμού που έδινε περισσότερα κίνητρα στις ομάδες να δώσουν ευκαιρίες στους "μικρούς".

Πολλά μπράβο σε όλους, εξαιρετικός και σοβαρός ο Κώστας Παπαδόπουλος και όλο το επιτελείο! Πρόκειται για το 31ο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε μεγάλες διοργανώσεις, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες, αλλά και το 7ο για την Εθνική Νέων Ανδρών -έξι σε EuroBasket κι ένα σε MundoBasket.

Η απονομή του Eurobasket U20 πραγματοποιήθηκε και σύσσωμη η Εθνική Νεών κρέμασε τα χάλκινα μετάλλια στο στήθος της για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, και ο General manager Εθνικής Ανδρών, Νίκος Ζήσης, ανέλαβαν αυτό το έργο και συνεχάρησαν έναν έναν τα μέλη της Ελλάδας για τη σπουδαία στιγμή!

Χαμόγελα λοιπόν για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.