Ναι, αυτό το ελληνικό basketball… θέλουμε!

Στέλιος Παρθενάκης25 Φεβρουαρίου 2023

Πολλές φορές από αυτό το μετερίζι έχουμε εκφραστεί για την εικόνα που βγάζει προς τα έξω το ελληνικό μπάσκετ. Eίναι κάτι παραπάνω από δεδομένη η βαριά κληρονομιά και η ανάγκη για να βγει κάτι καλό!

Η Εθνική τράβηξε τον κόσμο στο γήπεδο, η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη, ήταν φαντασμαγορική και εορταστική και στο τέλος ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά υπέρ της Ελλάδας η οποία επικράτησε με 97-92 της Σερβίας στην 5η αγωνιστική της β' φάσης των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να κάνει το ματς της ζωής του και με τον Δημήτρη Μωραΐτη να τον ακολουθεί, η Ελλάδα πήρε ένα τεράστιο αποτέλεσμα μπροστά σε ένα κοινό που απόλαυσε την εμπειρία λες και έβλεπε αγώνα μεταλλίου.

Ο απόηχος της 5ης θέσης της πιο πλήρους Εθνικής Ομάδας με τον Γιάννη μπροστάρη έφερε μελαγχολία για το τι μπορεί αυτή η Εθνική! Η μεγάλη νίκη μέσα στο Βέλγιο και η πρόκριση στο Μουντομπάσκετ «πέταξε» το άγχος από όλους.

Και ήρθε η τεράστια νίκη σε επίπεδο γοήτρου για την Ελλάδα σε ένα κατάμεστο γήπεδο να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η επίσημη αγαπημένη έβγαλε ένα χαρακτήρα που …τσάκιζε κόκαλα και υπέταξε τους υπερόπτες Σέρβους!

Ρογκαβόπουλος και Μωραΐτης ήρθαν να σκορπίσουν χαμόγελα για τη διάδοχη κατάσταση στα γκαρντ και να βάλουν δυνατή υποψηφιότητα για τη δωδεκάδα του Μουντομπάσκετ!

Η Εθνική θα τελειώσει τη διαδικασία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τουλάχιστον έξι νίκες σε δέκα παιχνίδια - ίσως κι επτά, αν καταφέρει περάσει με διπλό από τη Ρίγα στο ματς που ακολουθεί την ερχόμενη Δευτέρα (27/2).

Ηταν η πιο αισιόδοξη νότα μετά την κατραπακιά του Σεπτεμβρίου και πλέον δικαιούμαστε να «σκάσουμε» ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για το Μουντομπάσκετ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.