Να σταματήσουν να αλληθωρίζουν μπροστά στη καταιγίδα που έρχεται

Δημήτρης Μπούζας07 Αυγούστου 2023

Οι τελευταίες σοβαρότατες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν την «κατάσταση» που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως αποδείχθηκε δεν ανησύχησαν, παρά μόνον για τις πρώτες εντυπώσεις και για ελάχιστο χρόνο, όλους εκείνους οι οποίοι μάλλον δεν θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή και μέχρι τώρα, να έχουν κλείσει μάτι.

Κι όταν λέμε όλους αυτούς, εννοούμε ασφαλώς τους «καθ΄ ύλην αρμόδιους» εκπροσώπους της ελληνικής Πολιτείας, της οποίας τα θεσμικά όργανα (διωκτικές και δικαστικές Αρχές) θα έπρεπε ήδη να δουλεύουν διπλοβάρδιες, προκειμένου να προλάβουν την μετά βεβαιότητας επερχόμενη καταιγίδα. Δυστυχώς όμως η αντίδραση υπήρξε άκρως απογοητευτική, απρόσμενη, αφελής και εξαιρετικά επικίνδυνη, με τις προβλεπόμενες συνέπειες αυτής της απαράδεκτης απάθειας και ασυνεννοησίας, να έχουν εγκατασταθεί στο κατώφλι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μαζί τους έχουν εγκατασταθεί και οι οργισμένοι πλέον αλλά και αυτόνομοι ευρωπαίοι επίτροποι και δικαστές, οι οποίοι αυτή τη φορά δείχνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε εμάς τους αδιόρθωτους να ξανασκεπάσουμε την ίδια χωματερή. Κάτι που το επιχειρήσαμε και το πετύχαμε στο παρελθόν και το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα βέβαια να επεκταθεί η χωματερή και να αυξηθεί θεαματικά η δυσοσμία της. 

Ασφαλώς και δεν θα έχουν ξεχάσει οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι με ποιο τρόπο «εξαφανίστηκαν» δεκάδες φάκελοι με καραμπινάτες περιπτώσεις παράνομου στοιχηματισμού και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Αλλά και με ποιο τρόπο «ξέφυγαν» γνωστά ονόματα του χώρου. Τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι βροντοφωνάζουν παρών και στη νέα μεγάλη και απόλυτα σοβαρή και τεκμηριωμένη έρευνα, της οποίας το πόρισμα έθεσαν υπόψιν μας οι ευρωπαίοι. Αυτή τη στιγμή λοιπόν μιλάμε για την «δεύτερη φορά» όπως αντιλαμβάνεστε, αφού η πρώτη πέρασε στο ντούκου και ενταφιάστηκε σχεδόν άμεσα. Και αυτή την «δεύτερη φορά» την τόσο σημαντική από την στιγμή που συνεργάστηκαν σε βάθος χρόνου όλες οι αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες και επιτροπές, με την βοήθεια μάλιστα της Interpol, εμείς την έχουμε «αντιμετωπίσει» σαν μια απλή επίσκεψη των κουτόφραγκων, οι οποίοι θα αναγκαστούν και πάλι να υποχωρήσουν αυτογελοιοποιούμενοι (κατά την άποψη των βαθυνούστατων Ελλήνων υπευθύνων).

Δυστυχώς όμως για αυτούς τους τελευταίους, τα πράγματα αυτή τη φορά δεν είναι έτσι. Κι αυτό, γιατί οι ευρωπαίοι ενημέρωσαν τους δικούς μας, ότι αν δεν σωφρονιστούν και δεν κάνουν αυτό που έχουν υποχρέωση να κάνουν, θα το επιχειρήσουν και θα το επιβάλλουν οι ίδιοι. Κι αυτό, γιατί έχουν το δικαίωμα, το οποίο είναι κατοχυρωμένο και αδιαμφισβήτητο, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς ποδοσφαίρου. 

Οι τελευταίοι επιπρόσθετα ειδοποίησαν πως δεν τους νοιάζει και πολύ το αν και πότε θα συνεννοηθούν μεταξύ τους οι «φορτωμένοι» από υποθέσεις όπως υποστηρίζεται Έλληνες εισαγγελείς. Το να αλληθωρίζουν λοιπόν σήμερα οι Έλληνες ενώ βλέπουν την καταιγίδα να έρχεται εξαιτίας της μη θαρραλέας αντιμετώπισης του παράνομου στοιχηματισμού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, είναι ότι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και κάτι τελευταίο. Μην τρομάξετε όταν κάποια στιγμή ανοίξουν οι φάκελοι και διαβάσετε κάποια ονόματα.

ΥΓ: Έντονη πλέον και διάχυτη η αισιοδοξία για θετική κατάληξη των συνομιλιών που έχει ο ΠΑΟΚ με τον Σέρβο μέσο Μαξίμοβιτς. Υποστηρίζεται ότι το θέμα διαχειρίζεται ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης. Ήδη η είδηση φιλοξενείται σε σοβαρές εφημερίδες όπως η «Marca». Βέβαια παράλληλα η «Equipe» παρουσιάζει σχεδόν προς το τέλος της, την περίπτωση της Ναντ με τον Αουγκούστο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.