Σαν σήμερα το φινάλε του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου30 Οκτωβρίου 2023

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι ένας ακόμη ξένος παίκτης που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ. Κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φιλάθλων του Δικεφάλου, από τότε που έπαιζε ποδόσφαιρο με την ασπρόμαυρη φανέλα και παρέμεινε, φυσικά, ψηλά στη συνείδησή τους με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας τόσο από την θέση του προπονητή της Κ17, Κ19 και της Β' ομάδας, όσο και του τεχνικού της ανδρικής ομάδας, με την οποία κατέκτησε ένα κύπελλο τον Μάΐο του 2020, στον τελικό του ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μέσα από τις 153 παρουσίες του με τον ΠΑΟΚ, πριν κλείσει την καριέρα του στην Ξάνθη μετά από τρεις συμμετοχές, έγινε ίνδαλμα, για την ποδοσφαιρική του προσωπικότητα, αλλά και για τον αυθόρμητο χαρακτήρα του. Το φινάλε του στους ασπρόμαυρους δεν ήταν αυτό που του άρμοζε, μετά από μία σεζόν (2012-13) γεμάτη κόντρες με τον τότε προπονητή της ομάδας, Γιώργο Δώνη, όπου κατέγραψε μόλις εννιά συμμετοχές. Ο Έλληνας τεχνικός έφυγε λίγο πριν το τέλος εκείνης της περιόδου, ο Ουρουγουανός χαφ παρέμεινε, όμως, ουσιαστικά, είχε «τελειώσει» από την ομάδα.

Έπαιξε μόλις σε δύο ματς κυπέλλου την επόμενη χρονιά, μετά τα οποία αποχαιρέτησε -προσωρινά όπως αποδείχθηκε- την Τούμπα. Ο τελευταίος του αγώνας με τη φανέλα του Δικεφάλου ήταν σαν σήμερα (30/10) πριν από δέκα χρόνια, το 2013, στο εκτός έδρας ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας (0-1), στο οποίο είχε αγωνιστεί στο βασικό σχήμα με την πορτοκαλί φανέλα, χωρίς να αντικατασταθεί, επί ημερών Χουμπ Στέφενς στην τεχνική ηγεσία.

* Η τελευταία του συμμετοχή με την φανέλα του ΠΑΟΚ

Επέστρεψε σαν προπονητής και κατέκτησε Κύπελλο

Η επιστροφή του στην Τούμπα από άλλο πόστο ήταν ζήτημα χρόνου και, τελικά, έγινε πράξη τον Ιούνιο του 2015, από το πόστο του βοηθού προπονητή στην Κ17. Στη συνέχεια ανέλαβε πρώτος προπονητής στην Κ17, κατέκτησε έναν τίτλο, αναβαθμίστηκε στην Κ19, όπου πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα και τον Νοέμβριο του 2021 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αναλάβει την ανδρική ομάδα, διαδεχόμενος τον Αμπέλ Φερέιρα. 

* Από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Κυπέλλου

Συνολικά κατέγραψε 42 ματς, με απολογισμό 23 νίκες, εννιά ισοπαλίες και δέκα ήττες, με την πρώτη ομάδα των ασπρόμαυρων, σε μία σεζόν που δεν έλειψαν οι έντονες συγκινήσεις και τα αξέχαστα ματς. Όπως ήταν το 4-1 επί της Αϊντχόβεν και, φυσικά, η νίκη με 1-2 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με γκολ του Κρμέντσικ στο 88', όπου χάρισε στον ΠΑΟΚ ακόμη ένα κύπελλο, το 4ο μέσα σε μία πενταετία. Πλέον, συνεχίζει στον Πανσερραϊκό ως πρώτος προπονητής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.