Σαν σήμερα: Η πρώτη φορά του ΠΑΟΚ κόντρα σε ομάδα από την Ιρλανδία

Χρύσανθος Δοβλέτογλου20 Οκτωβρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει δεκάδες παιχνίδια στην πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία του, ωστόσο, σαν σήμερα (20/10) πριν από 12 χρόνια έδωσε ένα που ήταν ξεχωριστό όχι γιατί συνοδεύτηκε από κάποια μεγάλη επιτυχία, αλλά γιατί αντιμετώπισε για πρώτη φορά ομάδα από την Ιρλανδία. Μία χώρα που ήταν «άγνωστη» ποδοσφαιρικά μέχρι τότε για τον Δικέφαλο. 

Στον όμιλο του ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει εκτός από την Τότεναμ και την Ρουμπίν Καζάν και το αουτσάιντερ του γκρουπ, την Σάμροκ Ρόβερς. Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι την υποδέχθηκε στην Τούμπα στις 20 Οκτωβρίου του 2011 και μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τη νίκη με 2-1, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση.

Οι «ασπρόμαυροι» με αρκετές απουσίες στη σύνθεσή τους δεν έδειξαν το καλό τους πρόσωπο, παράλληλα, έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη που ακολουθούσε και παραλίγο να το πληρώσουν...

Τελικά, με δύο σουτ των Λαζάρ και Βιεϊρίνια, στο 12' και στο 63' αντίστοιχα, και ενώ είχε ισοφαριστεί προσωρινά από τον Σέπαρντ, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κομβικό τρίποντο για την 3η αγωνιστική, παρέμεινε αήττητος στην Ευρώπη και φυσικά σε τροχιά πρόκρισης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Λίνο (29' Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Αρίας, Λάζαρ, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (88' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (62' Γεωργιάδης).

Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο' Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Μάρεϊ, Ράις, Ό, Ντόνελ, Σέπαρντ (84' ΜακΚέιμπ), Ομάν, Τέρνερ (75' Φιν), Ντένεχι, Πάτερσον (74' Κίλνταφ).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.