Άρης: Να διορθώσει τη μουτζούρα

Γιώργος Στράντζαλης07 Νοεμβρίου 2023

Η παραδοχή του Άκη Μάντζιου, ότι στο β’ ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο ο Αρης εξαφανίστηκε από το γήπεδο, περιορίζει τα περιθώρια για περαιτέρω συζήτηση και υποχρεώνει τους Κιτρινόμαυρους να διορθώσουν άμεσα τη μουτζούρα που έκαναν στον καμβά που οι ίδιοι πήγαν να δημιουργήσουν τις προηγούμενες εβδομάδες με τις δύο διαδοχικές νίκες.

Η ήττα από τον Ατρόμητο και κυρίως ο τρόπος που ήρθε, συνιστά τεράστιο πισωγύρισμα για τον Αρη και δικαιολογημένα επαναφέρει τον έντονο προβληματισμό που είχε δημιουργηθεί, πριν από την διακοπή, για τις δυνατότητες κυρίως του φετινού ρόστερ. Ο στόχος του μάξιμουμ των βαθμών (12) στα τρία ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης, που θα κρατούσε την ομάδα στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, χάθηκε με τρόπο που ενόχλησε κι έτσι το ματς του Σαββάτο στο Πανθεσσαλικό είναι κομβικής σημασίας και θα φανεί τουλάχιστον εάν οι έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου λειτουργήσουν αφυπνιστικά για την ομάδα.

Ο Αρης πλήρωσε περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι φέτος τις αγωνιστικές αδυναμίες που έχει (ομαδικά και ατομικά), αλλά και την κακοδαιμονία των τραυματισμών που αναγκάζουν τον προπονητή να διαχειριστεί ένα ρόστερ με αρκετά περιορισμένες επιλογές σε κάποιες θέσεις. Επιπλέον, η προβληματική εικόνα του Αρη φανέρωσε τα κενά που δημιουργούνται λόγω της περιορισμένης ποιότητας κάποιων παικτών αλλά και των ελλείψεων στο ρόστερ κι έτσι η ομάδα έχει φτάσει σε σημείο εξάρτησης από τις επιδόσεις 4-5 ποδοσφαιριστών οι οποίοι θεωρούνται κομβικοί στο πλάνο του προπονητή. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος άλλωστε, μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, λέγοντας ότι… “δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε παίκτες σε κακή μέρα, ειδικά τους κομβικούς”. 

Με εξαίρεση τον Μιχάλη Παναγίδη, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Αρη στο χρόνο που συμμετείχε, κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να βγει από το κάδρο των ευθυνών. Για παράδειγμα, ως ρόστερ ο Αρης δεν έχει το βάθος και την ποιότητα να μπορεί να απορροφήσει την κακή μέρα του Νταρίντα, ένα κακό παιχνίδι του Σουλεϊμάνοφ, ούτε ασφαλώς την αναποτελεσματικότητα του Μορόν στα δύο τελευταία παιχνίδια. Κι έτσι ο Μάντζιος με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχει να διαχειριστεί κάθε αγωνιστική και με τις περιορισμένες επιλογές καλείται να διορθώσει τη μουτζούρα και να καμουφλάρει τις αδυναμίες της ομάδας του, τουλάχιστον μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Εκεί όπου η διοίκηση οφείλει να δείξει ότι έχει σχέδιο να διορθώσει κάποιες από τις καλοκαιρινές της αστοχίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.