MyCoast: Πρωταθλήτριες στις καταπατήσεις του αιγιαλού Πρέβεζα και Χαλκιδική

Metrosport Team29 Ιουλίου 2024

Τις 800.000 ευρώ άγγιξαν τα πρόστιμα που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής για τις παρανομίες με ομπρέλες και ξαπλώστρες στις ελληνικές παραλίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηλος Τσάπαλος, πρωταθλήτριες στις καταπατήσεις είναι η Πρέβεζα και η Χαλκιδική, ενώ στην 5αδα είναι τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και η ανατολική Αττική.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 750 επιχειρήσεις, μετά από σειρά καταγγελιών που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα My Coast, με τα πρόστιμα να ξεπερνούν συνολικά τις 800.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο έχει αίτημα επέκτασης της εφαρμογής και σε τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες, ενώ έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα κατάχρησης, με αντίπαλους επιχειρηματίες να «καρφώνουν» ο ένας τον άλλον.

«Όποιος έχει καταφέρει να ξεκλέψει λίγες ημέρες και να πάει διακοπές, έχει διαπιστώσει ότι η κατάσταση στις παραλίες είναι σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν.

Σε αυτό συμβάλλουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η εφαρμογή ‘MyCoast’ η οποία εδώ και περίπου δύο μήνες που λειτουργεί, έχει συγκεντρώσει κοντά στις 20.000 καταγγελίες πολιτών. Μετά την υποβολή των καταγγελιών, εμείς τις προτεραιοποιούμε και τις ομαδοποιούμε και πηγαίνουμε εκεί που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ελέγξαμε 4.500 καταγγελίες», σημείωσε ο Όμηρος Τσάπαλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.