MundoBasket 2023: «Μαχητές» οι Καναδοί, άφησαν εκτός βάθρου τις ΗΠΑ

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2023

Οι ΗΠΑ κατέβηκαν με εννιά παίκτες και ο μαχητικός Καναδάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ, σε ένα ματς θρίλερ (118-127) που οδηγήθηκε στην παράταση μετά από απίθανη ενέργεια του Μπρίτζες.

Ιστορία έγραψε ο Καναδάς, κατακτώντας το πρώτο του μετάλλιο σε Μουντομπάσκετ μετά τη νίκη στον μικρό τελικό επί των ΗΠΑ, αφήνοντάς το σύνολο του Στιβ Κερ για δεύτερη σερί διοργάνωση εκτός βάθρου. Οι Καναδοί κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, όντας καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του περιπετειώδους αγώνα με πρωταγωνιστές τους Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (31 πόντοι, 12 ασίστ) και Ντίλον Μπρουκς (39 πόντοι με 7/8 τρίποντα).

Η εκκίνηση των Αμερικανών στον αγώνα δεν ήταν καλή, αν και βρέθηκαν να χάνουν με διψήφια διαφορά, έκαναν σπουδαία δουλειά στις αρχές της δεύτερης περιόδου και με κορυφαίους τους Ριβς - Πόρτις ισορρόπησαν το παιχνίδι και πέρασαν και μπροστά με 40-36. Στο ημίχρονο, βέβαια, ο Ντίλον Μπρουκς είχε 21 πόντους (5/5 τρίποντα), άκουσε το κοινό να φωνάζει MVP και το 56-58 ήταν ονειρικό για τον κόσμο που βρέθηκε στη Mall of Asia Arena.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Καναδάς ήταν πιο ισορροπημένος, ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ υποστήριξε τον Μπρουκς και το 91-82 στο 30' έδινε προβάδισμα νίκης στην ομάδα του Φερνάντεθ που έπαιζε με μεγαλύτερο κίνητρο. Ένα προβάδισμα που αποδείχθηκε μικρό, καθώς με τον Χαλιμπάρτον μπροστάρη, οι Αμερικανοί ισοφάρισαν στο 94-94 στο 33' για να μετατρέψουν το ματς σε θρίλερ. 

Το ένα μεγάλο καλάθι απαντούσε στο άλλο, με τον Μπρουκς να βάζει βολές για το 107-111, πριν ο Μπρίτζες αστοχήσει στη δεύτερη βολή του, πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και πάει στη γωνία για να σκοράρει για τρεις μέσα σε παροξυσμό. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί οι Καναδοί το ήθελαν και το άξιζαν περισσότερο.

Να σημειώσουμε βέβαια πως κανονικά αυτό το τρίποντο ισοφάρισης δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Μπρίτζες μπήκε νωρίτερα από όσο επιτρέπεται στη διεκδίκηση του ριμπάουντ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-34, 56-58, 82-91, 111-111 (κ.α.), 118-127

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.