Μπρούνο Γκάμα: Σαν το παλιό καλό κρασί

Γιώργος Στράντζαλης20 Οκτωβρίου 2020

Πώς τα φέρνει η ζωή… Στο τέλος της περσινής σεζόν το συμβόλαιο του Μπρούνο Γκάμα ολοκληρώθηκε και σε πρώτη φάση ο Αρης δεν κατάφερε να βρει σημείο επαφής μαζί του. Λίγο οι οικονομικές του απαιτήσεις, λίγο η ηλικία του και λίγο το γεγονός ότι ο Αρης είχε μπει σε διαδικασία να ψάξει για κάτι άλλο, έβαλαν τον Πορτογάλο στον “πάγο”. Σε σημείο, μάλιστα, όπου και ο ίδιος ψάχτηκε για ένα μέλλον μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Κι ας προερχόταν από την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του και αγωνιστικά ένιωθε σαν να βρήκε το “λιμάνι” του. Στο διάστημα της προετοιμασίας, κι ενώ καμία από τις δύο πλευρές δεν βρήκε αυτό που έψαχνε, έγινε μία επαναπροσέγγιση -με πρωτοβουλία (κυρίως) του Θόδωρο Καρυπίδη- έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις, κυρίως από την πλευρά του Γκάμα, κι έτσι ο Αρης προχώρησε στη μεταγραφή-ανανέωση του συμβολαίου του.  

Μόλις λίγους μήνες μετά οι Κιτρινόμαυροι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι για το deal τους. Οι αριθμοί του Γκάμα και μόνο τον καθιστούν ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή στην πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας. Μετράει τρία “γεμάτα” 90άλεπταστα έξι ματς της σεζόν (σσ πέντε στο Πρωτάθλημα, ένα στην Ευρώπη) και πάνω από 80 λεπτά συμμετοχής σε όλα. Έχει οκτώ τελικές προσπάθειες στο Πρωτάθλημα και τρία γκολ σε πέντε ματς, ήτοι ένα γκολ ανά 2,6 τελικές. Εχει βγάλει μία ασίστ, είναι δεύτερος σε τελικές (8) πίσω από τον Μπερτόγλιο, δεύτερος σε σωστές μεταβιβάσεις με 37 στο σύνολο, έχει τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ (11), ενδεικτικό ότι η μπάλα περνάει συνεχώς από τα πόδια του. Και όλα τα παραπάνω στην ηλικία των 33 ετών (σσ σε έναν μήνα μπαίνει στα 34), που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή μπαρουτοκαπνισμένο, ο οποίος έχει βαρύνει. Διότι ακριβώς, διανύει τις τελευταίες του στιγμές στο ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση του Γκάμα, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο Πορτογάλος είναι σαν το παλιό καλό κρασί, που όσο παλαιώνει τόσο πιο γευστικό είναι και τόσο περισσότερα αρώματα βγάζει. Με τα μέχρι τώρα κατορθώματά του στο γήπεδο αποδεικνύει ότι στον Αρη απολαμβάνει αυτές τις στιγμές και ζει τη δεύτερη ποδοσφαιρική νιότη του.

Στα τρία χρόνια παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο Γκάμα είναι στον Αρη πιο παραγωγικός από κάθε άλλη ομάδα. Κι ας πέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό στα 32 του, ο οποίος τον κράτησε έξω έξι μήνες και εκφράστηκαν αμφιβολίες ακόμη και για την συνέχεια της καριέρας του λόγω ηλικίας. Κι όμως, στην περίπτωσή του αυτός ο τραυματισμός τον έκανε να… ξανανιώσει. Η φετινή του εκκίνηση, με τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες, είναι η καλύτερη της πολυετούς καριέρας του. Η μοναδική φορά που σκόραρε περισσότερο σε διάστημα πέντε αγωνιστικών ήταν τη σεζόν 2014-15 με τη φανέλα της Ντνίπρο, από την 3η μέχρι την 7η αγωνιστική.

Η φετινή χρονιά εξελίσσεται ιδανικά για τον Πορτογάλο, είναι πιο δημιουργικός, ταχύτητος σε σκέψη και εκτέλεση -το απέδειξε στο πανέμορφο τελείωμα προχθές με τον Απόλλωνα – και είναι ο πρώτος σκόρερ του Αρη. Πόσο πιο ιδανικά να εκκινήσει λοιπόν για να αποδείξει ότι όσο μεγαλώνει, τόσο πιο… γευστικός γίνεται;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.