Μπροστά στο ξεκίνημα για ένα όνειρο τρελό στο Παγκόσμιο με απουσίες και προσδοκίες

Στέλιος Παρθενάκης25 Ιουλίου 2023

H Ελλάδα για ένα ακόμη καλοκαίρι θα μαζευτεί για να προετοιμαστεί για μια ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση και με σκοπό να πετύχει κάτι καλό. Η Εθνική κάνει νέα αρχή και έχει αφήσει πίσω της, την αποτυχημένη απόπειρα πρόκρισης της στην ημιτελική φάση του περσινού Ευρωμπάσκετ.

Η προετοιμασία άρχισε χθες στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και το depth chart της ομάδας μας διαμορφώνεται ως εξής...

PG: Τόμας Γουόκαπ, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Φλιώνης.

SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος

SF: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Ρογκαβόπουλος.

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Δημήτρης Αγραβάνης, Νίκος Χουγκάζ, Λευτέρης Μαντζούκας.

C: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βαγγέλης Ζούγρης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Μάνος Χατζηδάκης.

Έναν χρόνο, μετά, η Εθνική βρίσκεται και πάλι στην αφετηρία των 30 ημερών προετοιμασίας και των 7 εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικότητας φιλικών αγώνων που θα δώσει. Αυτονόητα, είναι άκαιρο και άστοχο να τεθεί στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, την Μανίλα για τρεις λόγους.

Πρώτον, γιατί ουδείς γνωρίζει, ούτε ο ίδιος, παρά τη τεράστια θέληση του, αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ή όχι στην τελική 12άδα.

Δεύτερον, γιατί στην πορεία της προετοιμασίας και στα φιλικά, θα αρχίσει να φαίνεται σε ποια κατάσταση, θα είναι η περιφερειακή γραμμή της Εθνικής που έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές, με την τριπλή απουσία των Καλάθη, Σλούκα και Ντόρσι, αλλά και σε αντιδιαστολή, με την προσθήκη του νατουραλιζέ Ουόκαπ.

Τρίτον, γιατί ύστερα από 13 χρόνια αποκλεισμών σε προημιτελικούς αγώνες ευρωπαϊκών και παγκοσμίων κυπέλλων, αλλά και απουσίας από 3 συνεχόμενα τουρνουά Ολυμπιακών Αγώνων, η «ναυαρχίδα» του ελληνικού μπάσκετ, δεν μπορεί να επανέλθει σε διακρίσεις.

Οπότε, τις επόμενες 45 ημέρες θα φανεί τι μπορεί να γίνει, αλλά οι προσδοκίες είναι πάντα μεγάλες για την «επίσημη αγαπημένη»!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.