Μπράτσος: «Πρόκληση η προσαρμογή στη Φινλανδία-Οι άνθρωποι εδώ είναι απρόσωποι»

Metrosport Team16 Ιουλίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της φινλανδικής Ούλου, Κώστας Μπράτσος, μιλώντας για τη νέα του ποδοσφαιρική περιπέτεια στην κρύα χώρα της Bαλτικής. Μεταξύ άλλων στάθηκε στις διαφορετικές συνθήκες ζωής, τις συνήθειες και την κουλτούρα των ανθρώπων εκεί, ενώ παράλληλα σχολίασε και τα όσα έλαβαν χώρα στον τελικό του Euro 2024.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5, για την ζωή στην Φινλανδία: «Από την ώρα που ήρθαμε εδώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη η αγωνιστική. Ασχολούμαστε πολλές ώρες με την ομάδα, τους παίκτες και το κομμάτι διαχείρισης μιας ομάδας της Α' Εθνικής στην Φινλανδία. Είναι μια πρόκληση για εμάς η προσαρμογή εδώ, στις καιρικές συνθήκες αλλά και στη κουλτούρα των ανθρώπων. Τώρα είμαστε στη φάση που έχουν όλη μέρα μέρα, οπότε είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε όλο αυτό. Για παράδειγμα είναι 12 ώρα το βράδυ, και επειδή έξω είναι μέρα, νομίζουμε πως θα πάμε για καφέ!

 Κάποια πράγματα μας αρέσουν, κάποια όχι. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι υπάρχει μια κοινωνική πρόνοια σε μια πολύ σύγχρονη και μοντέρνα πόλη. Το σύστημα υγείας είναι εξαιρετικό αλλά και ανταποδοτικό, παρά τους υψηλούς φόρους. 

Από την άλλη μεριά δεν μου αρέσει που όλα είναι by the book, δεν υπάρχει καθόλου flexibility. Σε αυτό έχουμε μια δυσκολία και με τους ανθρώπους της ομάδας. Ακόμη και οι προτεραιότητες που βάζουν δεν είναι καθαρά ποδοσφαιρικές. Προσπαθούμε όλοι να προσαρμοστούμε. Οι άνθρωποι εδώ είναι απρόσωποι, όπως και οι ποδοσφαιριστές. Δεν καταλαβαίνεις αν χαίρονται ή αν στεναχωριούνται. Εμείς σαν Έλληνες τους φέραμε το χαμόγελο, και ειδικά με τα καλά αποτελέσματα που ήρθαν στην ομάδα μετά από μια δύσκολη περίοδο που είχαν».

Παράλληλα, σχολίασε και την κατάκτηση του Euro από την Ισπανία: «Είδα τον τελικό καθώς επιστρέφαμε από αγώνα εκτός έδρας στο λεωφορείο. Έχω ξαναπεί ότι στο ποδόσφαιρο, στο τέλος κερδίζει το ταλέντο. 

Αυτό πρέπει να υπερισχύει για αυτό κέρδισε και η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Βέβαια και η Αγγλία δεν ήταν ένας εύκολος αντίπαλος, γιατί οι ποδοσφαιριστές είναι ψημένοι σε τέτοια παιχνίδια. Και ο προπονητής πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τους «δαίμονες» Γιαμάλ και Ουίλιαμς.

Ήταν δίκαιη η επικράτηση και η κατάκτηση από την Ισπανία, βάσει της συνολικής εικόνας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.