Μπράντον Τόμας, ο φορ που θέλει να αποτινάξει τον ρόλο του... βοηθητικού, μένει στην Τούμπα

Χάρης Εμμανουηλίδης13 Ιουνίου 2023

Από τις Βαλεαρίδες Νήσους στον ΠΑΟΚ, από δεύτερη επιλογή, πρώτη ‘’μεταγραφή’’ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Μπράντον Τόμας εξελίσσεται σε έναν τίμιο εργάτη και λύση που ξέρει καλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τι μπορεί να του δώσει και όπως έχει δείξει, ‘’πάει΄΄ με αυτούς που ξέρει και τον ξέρουν.

Η ιστορία του Ισπανού γνωστή, για πρώτη φορά το όνομα του ακούστηκε το καλοκαίρι του 2022, όταν ο Αντόνιο Τσόλακ έφευγε για άλλες πολιτείες, ο ΠΑΟΚ έψαχνε έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Νέλσον Ολιβέιρα και ο Μπράντον ήταν η επιλογή του Ζοσέ Μπότο για να καλύψει το κενό στη θέση ‘’9’’.

Ξεκινώντας από την οικογενειακή ταβέρνα τους στο , Cala d'Or, ο Μπράντον έζησε από μικρή ηλικία το να χρειάζεται να βγεις μπροστά στα δύσκολα, μεγαλωμένος με τον παππού του στον οποίο οφείλει τα περισσότερα από όσα είναι σήμερα είδε τον πατέρα του να μπαίνει στη φυλακή και τη μητέρα του να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με δουλειές που έφερναν τα προς το ζην στην πενταμελή οικογένεια.

Ο παππούς του, Βιθέντε, καθημερινά με το αυτοκίνητο του έπαιρνε τον νεαρό Μπράντον, τον πήγαινε στην προπόνηση και τον γυρνούσε σπίτι, σύνολο 2 ώρες δρόμος συν την προπόνηση και όλα αυτά για να φτάσει ο 28χρονος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο των δικών του ικανοτήτων.

Το πάθος του για τον ΠΑΟΚ, την Ελλάδα γνωστό. Συχνά παρεξηγημένος. Η ομοιότητα με τον δίδυμο αδερφό του, Τζόρναντ, πολλές φορές εμπόδιο ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος στο Metrosport.gr, «Είμαστε δίδυμοι, ένας ποδοσφαιριστής είναι είδωλο για τον κόσμο αλλά γενικά είναι και αυτοί άνθρωποι. Όταν ο Μπράντον παίζει αγώνα και εγώ μετά πάω σε ένα μπαρ, ο κόσμος δεν θα καταλάβει ότι είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Παίζουν ρόλο και τα τατουάζ τα οποία έχουμε και είναι πολύ κοινά. Ξέρω τον αδερφό μου, είναι επαγγελματίας, όταν το πρόγραμμα της ομάδας το επιτρέπει μπορεί να βγει μία βόλτα, αλλά ο κόσμος βλέπει εμένα έξω και νομίζουν ότι είναι ο αδερφός μου (σ.σ. κάτι το οποίο έκαναν αμφότεροι στον ελεύθερο τους χρόνο στη Μύκονο) . Μην ξεχνάμε όμως πως και εγώ είμαι άνθρωπος. Μπορεί για εμένα να μην είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά είναι για τον Μπράντον, για αυτό πολλές φορές δεν θέλω να βγαίνω».

Ο Ισπανός που φρόντισε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην πατρίδα μας να προσλάβει καθηγήτρια ελληνικών ώστε να νιώθει πιο οικεία στη χώρα που τον φιλοξενεί, με τον τίτλο του ‘’δεύτερου’’ να υπάρχει δίπλα στο όνομα του, σκόραρε 7 γκολ αγωνιζόμενος σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος, τέσσερα στην κανονική διάρκεια και τρία στα Play Off, ενώ στα 7 παιχνίδια Κυπέλλου όπου αποτελούσε τη βασική επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού σκόραρε 5 γκολ. Σύνολο, 12 γκολ σε 1522 αγωνιστικά λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ίδιος μπορεί να αξίωσε μία γενναία αύξηση στις απολαβές του, ωστόσο αντιλαμβανόμενος γρήγορα την απόσταση που υπήρχε μεταξύ του ίδιου και του κλαμπ, έριξε… γέφυρες, έβαλε σε πρώτο πλάνο την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να βρίσκεται στην πρώτη προπόνηση της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.