Μπράντον και Ντεσπόντοφ έχουν τον τρόπο τους κόντρα στον Ολυμπιακό

Κωστής Παναγιώτου12 Μαΐου 2024

Η εξ' αναβολής αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό, στην Τούμπα (12/5, 20:00, Live Metropolis 95.5 - Metrosport.gr), θα κρίνει το μέλλον των δύο ομάδων στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Ο "δικέφαλος" με 71 βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση των playoffs, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" ακολουθούν με 70 βαθμούς. Στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο υπάρχουν δύο παίκτες που διατηρούν καλή παράδοση με τους Πειραιώτες και αναμένεται απόψε να έχουν κομβικό ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι.

Μπράντον και Ντεσπόντοφ έχουν το know how

Ο Μπράντον Τόμας αναμένεται σε ακόμη ένα ντέρμπι να πάρει φανέλα βασικού και ένας λόγος παραπάνω να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα είναι η καλή παράδοση που διατηρεί ο Ισπανός επιθετικός κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο 29χρονος φορ την περσινή σεζόν (2022/23) αγωνίστηκε τρεις φορές απέναντι από τους Πειραιώτες, πετυχαίνοντας ένα γκολ στην έκτος έδρας ήττα με 3-1 (5 Απριλίου). Πέρυσι δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης απέναντι στους "ερυθρόλευκους", καθώς στην νίκη του ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στις 17 Οκτωβρίου, ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Φέτος ο Μπράντον μετράει ακόμη τρία παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, με απολογισμό μια νίκη και δύο ήττες, αλλά στο θρίαμβο του "δικεφάλου" στο Φάληρο, με 2-4, ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα, σημειώνοντας δύο τέρματα.

Ο απολογισμός του Μπράντον Τόμας κόντρα στον Ολυμπιακό:

Παιχνίδια: 6

Γκολ: 3

Λεπτά: 339' 

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ τις προηγούμενες μέρες απείχε από τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, λόγω ενοχλήσεων στη μέση, αλλά τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του και αναμένεται να είναι στην 20άδα, με τον Λουτσέσκου όμως να μην ανακοινώνει την αποστολή της ομάδας.

Η σχέση του Ντεσπόντοφ με τον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει πριν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Βούλγαρος επιθετικός αντιμετώπισε τους Πειραιώτες με τη φανέλα της Λουντογκόρετς, τη σεζόν 2021/22 για την τρίτη προκριματική φάση του Champions League.

Ο 27χρονος ήταν από τους πρωταγωνιστές της Λουντογκόρετς στις δύο αναμετρήσεις με τους "ερυθρόλευκους", σκοράροντας στο πρώτο παιχνίδι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στον δεύτερο αγώνα στη Βουλγαρία δεν βρήκε δίχτυα, αλλά ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σωτηρίου, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Τελικά στα πέναλτι η ομάδα του Ντεσπόντοφ πήρε την πρόκριση με 4-1.

Με τα χρώματα του ΠΑΟΚ ο Βούλγαρος επιθετικός έχει αγωνιστεί τρεις φορές κόντρα στον Ολυμπιακό, μετρώντας μια νίκη και δύο ήττες, ενώ ήταν από τους λίγους διασωθέντες στην εμφατική νίκη των Πειραιωτών στην Τούμπα (1-4), σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του "δικεφάλου".

Ο απολογισμός του Κίριλ Ντεσπόντοφ κόντρα στον Ολυμπιακό:

Παιχνίδια: 5

Γκολ: 2

Λεπτά: 383'

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.