Μπράμπετς: «Βάζουμε πάντα μεγάλους στόχους, εφικτή η 4η θέση»

Metrosport Team29 Ιουλίου 2024

Συνέντευξη στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ

 Γιακούμπ Μπράμπετς ανήκει πλέον στην κατηγορία "παλιά καραβάνα", καθώς διανύει την τρίτη του σεζόν και όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες του ρόστερ. Παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά, προσωπικότητα αλλά από τη νέα σεζόν δίχως τον... παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας. Η αποχώρηση του Φαμπιάνο "χωρίζει" ένα από τα πιο σταθερά αμυντικά δίδυμα στόπερ του Πρωταθλήματος και ο Τσέχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αυτό.

"Μου άρεσε να παίζω με τον Φαμπιάνο, αλλά φάνηκε ότι θα φύγει από τον Ιανουάριο με την προσθήκη Βέλεθ και Ρόουζ. Είναι πολύ καλοί παίκτες και οι δύο και είναι σημαντικό ότι γνωρίζουν αρκετά καλά το κλαμπ. Ηταν ωραία με τον Φάμπι αλλά προφανώς πήρε την απόφασή του", σχολίασε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη "Μ" στην Ολλανδία, μετά το φιλικό με την Ντόρντρεχτ.

Και πρόσθεσε για την προσθήκη του Πάπε Σισέ, ο οποίος αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. "Τον θυμάμαι. Παίξαμε αντίπαλοι τα χρόνια που ήταν στον Ολυμπιακό. Η παρουσία τεσσάρων στόπερ είναι χρήσιμη μέσα στη χρονιά".

Τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Μπράμπετς δε συμμετείχε στην προετοιμασία του Αρη από την αρχή της, καθώς είχε υποχρεώσεις και με την Εθνική. Φέτος όμως ο Τσέχος έμεινε εκτός αποστολής στο Euro2024 κι έτσι συμμετέχει από την πρώτη μέρα. "Για μένα είναι η πρώτη προετοιμασία που συμμετέχω από το ξεκίνημα. Είμαι χαρούμενος για αυτό. Προετοιμαζόμστε σε καλές εγκαταστάσεις, παίζουμε απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Μπορεί να μιλάμε για ομάδες Β' Εθνικής, όπως η Ντόρντρεχτ, αλλά έχουν καλό επίπεδο. Είναι χρήσιμα τεστ και απέναντι σε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού". Όσο για τα συμπεράσματα του προχθεσινού φιλικού, απάντησε: "Ηταν διαφορετικό σε σχέση με εκείνο που παίξαμε κόντρα στην Άλκμααρ. Κάναμε μεγαλύτερο ροτέισον. Οι αντίπαλοι ήταν καλά προετοιμασμένοι και δυνατοί. Υπήρχαν σημεία του παιχνιδιού που δεν κρατήσαμε την μπάλα όσο θέλαμε. Δεν σκοράραμε αλλά δεν δώσαμε και πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Είμαστε σε μία περίοδο που μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς". Και πρόσθεσε: "Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους χρειαζόμαστε βελτίωση. Οταν η Άλκμααρ κρατούσε την μπάλα ήταν καλύτερα για εμάς. Ημασταν καλοί αμυντικά και compact ως ομάδας, κάνοντας φάσεις στο τρανζίσιον. Σήμερα (σ.σ. προχθές) δυσκολευτήκαμε επιθετικά και σε αυτό πρέπει να βελτιωθούμε. Να είμαστε πιο παραγωγικοί απέναντι σε τέτοιες ομάδες". Καταλήγοντας ο Μπράμπετς αναφέρθηκε στη νέα σεζόν και στους στόχους που μπορεί να έχει το κλαμπ με τα νέα δεδομένα στο Πρωτάθλημα. "Ξέρουμε για τις αλλαγές στα πλέι οφ και το πώς θα δοθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω αυτής της διαδικασίας. 

Οσο πλησιάζουν τα παιχνίδια, θα το δούμε ακόμα περισσότερο. Ολοι είμαστε έμπειροι παίκτες και πάντα βάζουμε μεγάλους στόχους. Σίγουρα είναι δύσκολο να πάρουμε το Πρωτάθλημα, αλλά η πρώτη 4άδα είναι εφικτός στόχος. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχουμε τερματίσει δύο φορές στην 3η θέση ενώ είχαμε βρεθεί ακόμα και στη 2η θέση στην κανονική διάρκεια. Η σεζόν είναι μεγάλη".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.