Μπουρουτζίκας: «Παίκτες από τη Ρεάλ ήρθαν στον Ολυμπιακό και δεν...-Χρειάζεται χρόνο ο Άρης»

Metrosport Team16 Οκτωβρίου 2024

Ο γυμναστής, Δημήτρης Μπουρουτζίκας, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τους τραυματισμούς των παικτών, το βεβαρυμένο πρόγραμμα και, φυσικά, το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αποχώρηση από τον ΟΦΗ: «Είμαι και λίγο αληθινός στις σχέσεις. Υπάρχει μία φιλοσοφία που με διέπει, οπότε ακολουθώ και με ακολουθούν οι ίδιοι συνεργάτες. Πρέπει να ενημερώνεσαι και να έχεις καλή σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Χρειάζεται σωστή διαχείριση και αγάπη. Έχει ένα σοβαρό θέμα ο Τραϊανός, πρέπει να είναι κοντά και πιστεύω να το ξεπεράσουν.

Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που έχει τα πάντα. Από τον πρόεδρο μέχρι όλους εμάς. Σταδιακά έγινε μία πολύ καλή ομάδα και πιστεύω είναι για υψηλά επίπεδα. Έχει καλό κλίμα και καλούς παίκτες. Σίγουρα αργήσαμε λίγο, αλλά τώρα είναι σε καλό μομέντουμ. 

Όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Νους δουλεύει και είναι ίδιος και στην προπόνηση και στον αγώνα, έχει πάθος και τα δίνει όλα. Δεν είναι εύκολο να συμβαδίζεις με τέσσερις γενιές».

Για τον πιο τεμπέλη και πιο δουλευταρά παίκτη που είχε συνεργαστεί: «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον τεμπέλη, όλα τα κάνει η διαχείριση. Δεν είχα ποτέ με κανέναν πρόβλημα. Άλλο που σε κάποιους είπα κάτι συμβουλευτικά. Δεν είναι μόνο να κάνεις προπόνηση, αλλά καλή προπόνηση. Θέλει προσαρμογές στον κάθε παίκτη, άλλοι χρειάζονται λιγότερη προπόνηση και άλλη περισσότερη».

Για τα προβλήματα ρυθμού στις ομάδες μετά τις υποχρεώσεις των Εθνικών: «Πάντα μετά από διακοπές με την Εθνική είχα προβλήματα, γιατί άλλοι έπαιζαν και άλλοι δεν είχαν ρυθμό. Τώρα τα νέα παιδιά έχουν βελτιωθεί πολύ και προετοιμάζονται σωστά. Ακόμη και αυτοί που δεν είναι στην ενδεκάδα έχουν ερεθίσματα και υπάρχει συνεργασία με τους γυμναστές των εθνικών ομάδων. Όμως ήταν πάντα πρόβλημα».

Για το βεβαρυμένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών: «Δεν πιστεύω ότι είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια για να μην αντέξει ο παίκτης. Σε άλλα πρωταθλήματα παίζουν περισσότερα παιχνίδια. Οι ομάδες, πλέον, έχουν μεγάλο ρόστερ και υπάρχουν πέντε αλλαγές. Τι θα πει είμαι κουρασμένος; Δεν το υποστηρίζω αυτό».

Για τους τραυματίες ενόψει του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: «Και η ΑΕΚ είχε κάποια προβλήματα και ο ΠΑΟΚ. Όλες οι ομάδες λίγο πολύ με τα πολλά παιχνίδια έχουν τραυματισμούς. Το θέμα είναι τι χρόνο έχεις να δώσεις στον τραυματία και πόσες μέρες έμεινε εκτός. Για μένα δεν πρέπει να βιάζονται για κάποιον ποδοσφαιριστή. Επέστρεψε και είναι καλά; Τότε τον βάζω. Πρέπει να είναι 100% έτοιμος. Χωρίς να έχει περάσει το στάδιο προετοιμασίας δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να προσφέρει». 

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Και οι δύο ομάδες έχουν μία βάση. Τον καινούργιο παίκτη είναι πώς θα τον βάλεις, εκεί παίζονται όλα. Ο κάθε καινούργιος, σε οποιοδήποτε ομάδα, χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Πρέπει να πάρει τον χρόνο του, πρέπει να πάρει πρώτα τα στοιχεία της ομάδας. Παίκτες από τη Ρεάλ ήρθαν στον Ολυμπιακό και δεν έπαιξαν. Μεγάλα ονόματα. Θέλει πάνω από τρεις μήνες. Ο Μαντί Καμαρά μπήκε γιατί γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και μπήκε πιο εύκολα».

Για τους ποδοσφαιριστές του Άρη: «Θέλουν και πάλι προσαρμογή. Τον παίξαμε τον Άρη, έχει καλή ομάδα, αλλά θέλει τον χρόνο του για μην έχει σκαμπανεβάσματα. Για να μην αγωνίζεται, δηλαδή, καλά σε δύο ματς και στο επόμενο όχι. Πρέπει να υπάρχει διάρκεια». 

Για τη «μάχη» του πρωταθλήματος: «Βλέπουμε ότι και οι πιο μικρές ομάδες έχουν καλά ρόστερ και παίζουν καλά. Η ΑΕΚ έχασε στο Αγρίνιο και ο Άρης στον ΟΦΗ, υπάρχουν εκπλήξεις. Θα πάει μέχρι τέλους και αυτό μου αρέσει. Πρέπει να βοηθήσουν το πρωτάθλημα μας και οι εξωτερικοί παράγοντες. Πρέπει να φέρουμε στο γήπεδο το παιδί και την οικογένεια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.