Μπουγαΐδης: Από το εργοστάσιο στη Σίνδο στην Β' κατηγορία Πολωνίας-«Στεναχωριέμαι που μου παίρνουν τον Διούδη»

Metrosport Team11 Ιουλίου 2024

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης παραχώρησε συνέντευξη από καρδιάς στο Metropolis 95.5, μιλώντας τόσο για το διάστημα που δεν ήταν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όσο και για τον φίλο του Σωκράτη Διούδη, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη μεταγραφή του στον Άρη.

«Είμαι στην Πολωνία, στην ίδια ομάδα εδώ και 3,5 χρόνια. Όταν αποφάσισα να σταματήσω δεν περίμενα να ξαναρχίσω, αλλά κάποιοι άνθρωποι εδώ στην Πολωνία με γνώριζαν και είχαν ανάγκη στη θέση μου. Ήταν οριστικό, ένιωθα ότι δεν μου πήγαινε άλλο. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα λόγω της εγκυμοσύνης είπα δεν με... ήθελε άλλο το ποδόσφαιρο, αλλά τελικά με ήθελε, απλά, σε άλλη χώρα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δούλευα σε εργοστάσιο στη Σίνδο και έπαιζα στα Κουφάλια, στο χωριό της μάνας μου. Μετά ήρθα εδώ και μάλιστα τώρα ανανέωσα. Δεν αφέθηκα ποτέ γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο, σωματικά ήμουν πάντα έτοιμος. Ήταν ακατόρθωτο να επιστρέψω, δεν το περίμενα ποτέ, αλλά έγινε.

Ηταν δύσκολη η επιβίωση όταν σταμάτησα. Όσο θυμάμαι την Β' Εθνική στην Ελλάδα από τότε που έπαιζα εγώ, είναι μεγάλες οι διαφορές με την Πολωνία και σε οργανωτικό και σε οικονομικό επίπεδο. Εδώ την άλλη εβδομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα, στην Ελλάδα δεν γνωρίζω ακόμη».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι: «Όταν ήρθα στην Πολωνία έπαιρνα τον βασικό μισθό και ανέβηκα μόνος μου. Έμενα σε ένα σπίτι 36 τετραγωνικών μέτρων, ακόμη και όταν μου δόθηκε το νέο τριετές συμβόλαιο. Τα παιδιά μου είναι, πλέον, επτά και τέσσερα ετών και τώρα πάμε σε ένα σπίτι 68 τετραγωνικών».

Για την διαφαινόμενη μετακίνηση του Διούδη στον Άρη τόνισε: «Μου τον πήραν... Με τον Σωκράτη είμαστε 25 χιλιόμετρα μακριά. Είμαι στεναχωρημένος, το έμαθα, μου τον... πήραν μέσα από τα χέρια μου. Εννοώ ότι μου παίρνουν την αδερφική του παρέα. Ήμασταν συμπαίκτες για πολλά χρόνια. Η περσινή χρονιά που έκανε στην ομάδα του, που είχε ως στόχο την Ευρώπη, ήταν πολύ καλή. Με τον Σωκράτη ανέβηκε το επίπεδο, γιατί η ομάδα ήταν αμυντικογενής και κράτησε πολλές φορές το μηδέν».

Στο ερώτημα Διούδης ή Κουέστα απάντησε: «Τον Κουέστα δεν τον γνωρίζω. Με τα πόδια ο Σωκράτης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η ομάδα του έπαιζε από πίσω με αυτόν. Από εκεί και πέρα, δεν έχω πλήρη εικόνα για τον Κουέστα. Αλλά πρέπει να μιλήσουμε για το ελληνικό στοιχείο, μιλάω για το ποσοστό για το ποιοι ξέρουν τη φανέλα του Άρη.

Εγώ λέω ο Σωκράτης να είναι πρώτος στον Άρη (γέλια). Δεν θέλω να λέω, το είπα για αστείο, αλλά είναι σημαντικό το ελληνικό στοιχείο, στα κρίσιμα παιχνίδια μπορούν να μεταφέρουν τι σημαίνει Άρης. Ο Σωκράτης κατευθείαν θα μου ερχόταν στο μυαλό ως ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Είχε χάσει χρήματα από την ομάδα και δεν έκανε ποτέ προσφυγή. Την αγάπη δεν την συναντάς πάντα.

Έχει μια διετία συμβόλαιο ακόμη εδώ και, μάλιστα, απολύτως ικανοποιητικό. Η άποψή μου είναι ότι παίρνει και συναισθηματικά αυτή την απόφαση. Στην ομάδα του χορηγός είναι η μεγαλύτερη εταιρεία με τα ορυκτά. Αυτό δηλώνει μία επιθυμία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.