Μπορούν και πρέπει να… επανορθώσουν

Δημήτρης Μπούζας02 Νοεμβρίου 2023

Δεν υπήρξαμε ποτέ «μετά Χριστόν προφήτες». Ούτε προσπαθήσαμε να σπρώξουμε προβλήματα κάτω από το χαλάκι, το οποίο συγκεκριμένα για την περίπτωση του ΠΑΟΚ δεν είναι ένα απλό χαλάκι, αλλά ένα τεράστιο χαλί Περσίας. Ότι ήταν να πούμε και να γράψουμε, το κάναμε στην ώρα του, είτε προειδοποιώντας, είτε ενημερώνοντας και σε μερικές των περιπτώσεων συμβουλεύοντας.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να ξύσουμε πληγές. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα περιοριστούμε στο «σήμερα». Η πρόθεση μας απλή και ελπίζουμε και εύκολα κατανοητή. Ο ΠΑΟΚ μετά το προχθεσινό σοκ στην «ΟΠΑΠ Αρένα» όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, έχασε την αγωνιστική αλλά και την ψυχολογική του ισορροπία. Την οποία είχε θεμελιώσει με τις τελευταίες σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες του. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι οι διαμορφωμένες συνθήκες μετά την απογοητευτική εικόνα της ομάδας και την φυσιολογική όπως οφείλουμε να ομολογήσουμε ήττα, απαιτούν και επιβάλλουν ήρεμες και ψύχραιμες προσεγγίσεις από όλους. Κάτι που βέβαια πρώτοι οφείλουν να το κάνουν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του.

Είναι ανάγκη η «διαταραχή» που προέκυψε από την πολύ κακή εμφάνιση της Δευτέρας, να κλείσει τον κύκλο της όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε η προσπάθεια της ομάδας ενόψει μάλιστα και της δεύτερης μεγάλης δοκιμασίας που έρχεται την Κυριακή, να γίνει ομαλά και απρόσκοπτα. Η αποσυμπίεση είναι απαραίτητη. Όπως απαραίτητη είναι μία γενναία αυτοκριτική (πέρα από την αυτογνωσία)… και η ανάληψη ευθυνών από τον κόουτς και όσους παίκτες χρησιμοποίησε την Δευτέρα. Με δυο λόγια, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στην επισήμανση ότι στους τελευταίους (κόουτς και παίκτες) εναπόκειται να επιλέξουν, με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν την Κυριακή στο Φάληρο. Το αν μπορούν να «επιστρέψουν» στον καλό εαυτό τους, επανορθώνοντας ότι «στράβωσε» την προηγούμενη Δευτέρα, δεν τίθεται πλέον σαν ερώτημα, αλλά σαν χρέος απέναντι στον κόσμο, αλλά και στον ίδιο τον εαυτό τους.

Ξεφεύγοντας για ένα και μόνο θέμα από την υπόσχεση που δώσαμε «ότι δηλαδή δεν έχουμε πρόθεση να ξύσουμε πληγές», στεκόμαστε για ελάχιστο χρόνο στην περίπτωση Μιχαηλίδη. Με την πλήρη απαξίωση του ταλαντούχου αμυντικού και την αντίστοιχη εμμονή χρησιμοποίησης του αποδεδειγμένα μετριότατου Νάσμπεργκ. Εδώ δυστυχώς υπάρχει θέμα κατά τη προσωπική μας άποψη και μάλιστα σοβαρό. Το βάζουμε κι αυτό στην άκρη, επιστρέφοντας στην υποχρέωση όλων να βοηθήσουν, ώστε η προετοιμασία της ομάδας να είναι σε περιβάλλον ηρεμίας και πλήρους αποσυμπίεσης. Κι αυτό, γιατί βρισκόμαστε «στη μέση του δρόμου» και όλοι οι στόχοι είναι ακόμη εφικτοί και προσβάσιμοι.

ΥΓ1: Την Παρασκευή προφανώς θα έχουμε την απόφαση για την έφεση του Ολυμπιακού. Το τι πίεση και εκβιασμοί έχουν επιστρατευτεί για την ακύρωση της ποινής σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα προς τη Κυβέρνηση, προκαλούν στην κυριολεξία τρόμο. Οι «επιστήμονες» πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, με ότι σημαίνει αυτό. Τα πανό και οι διαδυκτιακές ακραίες συμπεριφορές με ωμές απειλές προς τα αρμόδια όργανα, επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι κάποιοι δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν.

ΥΓ2: Ο Αλαφούζος δεν άντεξε και ξέσπασε: «Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα κακομαθημένος. Δεν έχουν τιμωρηθεί ποτέ, ενώ όλες οι άλλες μεγάλες ομάδες έχουν τιμωρηθεί. Ο Ολυμπιακός είναι το κακομαθημένο παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου». Λέτε να προκάλεσαν ρωγμές στην «ανίερη συμμαχία» τα όσα συνέβησαν στο Φαληρικό κολαστήριο;

ΥΓ3: Και μια μικρή διήμερη απουσία για τις «Ελεύθερες Σκέψεις», που θα είναι ξανά μαζί σας το Σάββατο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.