Μπονόβας: «Ταλαιπωρημένες ομάδες ΠΑΣ και Ηρακλής, πάνε για πρωταθλητισμό»

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2024

Τον συνδέει η παρουσία του σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ηρακλή, δύο ομάδες «ταλαιπωρημένες» όπως υπογράμμισε, δύο ομάδες με βαρύ παρελθόν, οι οποίες τίθενται αντιμέτωπες μακριά από τη φυσική τους θέση.

Ο Ανδρέας Μπονόβας μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ηρακλή, αλλά και την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Ολυμπιακού, της τρίτης ομάδας στην οποία αγωνίστηκε στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ηρακλή: «Είναι δύο ομάδες ταλαιπωρημένες πάρα πολύ. Ο ΠΑΣ και ο Ηρακλής είναι δύο ομάδες που αγάπησα και μ’ αγαπήσανε. Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Τα 4 χρόνια στον Ηρακλή με 2 εξόδους στο Κύπελλο UEFA, με τη μεγάλη τιμή που είχα να παίξω μαζί με τον Βασίλη Χατζηπαναγή. Μετά τη φυγή του συγχωρεμένου του Χριστοβασίλη δεν μπόρεσαν οι γιοι του να καλύψουν επάξια το ρόστερ για ομάδα πρωταθλητισμού. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει βαριά φανέλα όμως και έχει κεκτημένη ταχύτητα. Κράτησε «κορμό» από πέρσι και χαμήλωσε τον Μ.Ο. ηλικίας, με καλό προπονητή που του αρέσει το δημιουργικό ποδόσφαιρο και νομίζω θα τον φτιάξει τον ΠΑΣ. Είναι στην τριάδα ο ΠΑΣ με Ηρακλή και Λάρισα που μπορούν να ανταπεξέλθουν στον πρωταθλητισμό.

Ο Ηρακλής έχει νέο πρόεδρο, νέο προπονητή και ρόστερ. Το θέμα είναι πώς αυτή η χημεία θα βγει πιο γρήγορα ώστε τη φιλοσοφία του προπονητή να την εμπεδώσουν οι παίκτες. Ο Ηρακλής έχει ποιοτικούς παίκτες με καλά βιογραφικά, είναι για πρωταθλητισμό. Πιθανότερη είναι η ισοπαλία για εμένα στο μεταξύ τους παιχνίδι. Θα πάνε και οι δύο ομάδες για να μη χάσουν επειδή είναι αρχή».

Για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λιόν στη Γαλλία: «Είδα τον Ολυμπιακό στη Γαλλία. Ιμπόρα, Φορτούνης, Όρτα και Ποντένσε ήταν το 60% του Ολυμπιακού δημιουργικά. Το έχασε. Δεν αναπληρώθηκαν επάξια αυτοί οι παίκτες για να κάνουν τη διαφορά. Στο 3-5-2 είναι ένα νέο σύστημα για την ομάδα, μπορούσε να το εφαρμόσει στα φιλικά ο Μεντιλίμπαρ για να έχει μια υποδομή. Δεν ήταν άσχημο. Το θετικό του Ολυμπιακού ήταν που έβαλε ένα 17χρονο παιδί να παίξει σ’ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί, έχει το υλικό. Πρέπει να βρει και το σύστημα που ταιριάζει στο υλικό αυτό. Αν δεν είναι το 80% του ρόστερ στα φιλικά της προετοιμασίας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι παίκτες που ήρθαν είναι στο 60% της φυσικής τους κατάστασης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.