Μπόμπαν Γιάνκοβιτς: Πέρασαν 31 χρόνια από το μοιραίο φάουλ στη Ν. Σμύρνη

Μάνος Χατζάκης28 Απριλίου 2024

Μία από τις τραγικότερες στιγμές στο ελληνικό μπάσκετ σημειώθηκε σαν σήμερα, πριν από 31 χρόνια. Ο τόπος του δράματος, το κλειστό της Αρτάκης στη Ν. Σμύρνη και «πρωταγωνιστής» ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς.

Ο Σέρβος μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου, περίπου 6 λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης αναμέτρησης για τα play off, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, χρεώνεται με το 5ο του φάουλ και...

Και ό,τι ακολούθησε στιγμάτισε -μια για πάντα- τον ίδιο, συμπαίκτες, αντιπάλους και όσους είδαν τι συνέβη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο 30χρονος τότε Μπόμπαν, μη μπορώντας να δεχτεί το φάουλ, που του καταλόγισαν οι διαιτητές, πήρε φόρα και χτύπησε το κεφάλι του στην μπασκέτα, όπου έκανε επίθεση η ομάδα του.

Σε δευτερόλεπτα, σωριάστηκε στο έδαφος, το κεφάλι του γέμισε αίματα και, λίγο μετά, δήλωσε αδυναμία να κουνήσει τα πάνω άκρα του, όπως δήλωσε και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο Γιάνκοβιτς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό κι εκεί διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν γεμάτα πόνο για τον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, ο οποίος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, μέχρι που έφυγε από τα ζωή μόλις στα 42 του χρόνια, στις 28 Ιουνίου του 2006.

Ένα περίπου χρόνο μετά, ο γιος του, Βλάντο, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο ίδιο γήπεδο, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία και το τέλος του πατέρα του. Στη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.