Μπίλιας: «Η περιφερειακή κατά τη διάρκεια του Flyover από τρεις λωρίδες θα γίνει δύο»

Metrosport Team31 Οκτωβρίου 2023

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Πάρις Μπίλιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στις εργασίες κατασκευής του Flyover και τι θα χρειαστεί να κάνουν και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης το διάστημα των έργων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Αυτό που απαιτείται είναι να υπάρξει ένας σχεδιασμός από πλευρά Πολιτείας και σε αυτό το σχεδιασμό θα πρέπει να συμβάλουν σε αυτό το έργο. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε κάνει την παραβατικότητα νόμο σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου που απαγορεύεται η στάση και εμείς το έχουμε κάνει χώρο πάρκινγκ. Αναφέρομαι στους άξονες Νέα Εγνατία-Εγνατία και Εθνική Αντιστάσεως-Βασιλίσσης Όλγας-Τσιμισκή. 

Εδώ και μερικές μέρες υπάρχει Τροχαία στα σημεία αυτά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι λύση αυτή, όσο να καταλάβουν οι συμπολίτες μας ότι αυτοί οι δύο οδικοί άξονες πρέπει να απελευθερωθούν. Η περιφερειακή οδός δεν θα κλείσει κατά τη διάρκεια των έργων, αλλά από τρεις λωρίδες θα γίνει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. 

Επίσης, θα σταματήσει η ανεξέλεγκτη φόρτωση-εκφόρτωση οποιαδήποτε ώρα στο κέντρο της πόλης, υπάρχει ένα προεδρικό διάταγμα από το 2019 που περιγράφει ποιες ώρες και με ποιον τρόπο θα γίνεται φόρτωση-εκφόρτωση στα καταστήματα, κάτι που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα πρέπει να γίνεται τις βραδινές ώρες. Είναι κάποια από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν όταν ξεκινήσουν οι εργασίες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.