Μπενίσκος: «Ήταν καθαρά νίκη του Μάντζιου- Ο ΠΑΟΚ έχει το ρόστερ για πρωτάθλημα»

Metrosport Team08 Ιανουαρίου 2024

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος επιθετικός του Άρη, Μίμης Μπενίσκος, σχολιάζοντας τη χθεσινή αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» με τον ΠΑΟΚ. Ένα ντέρμπι, το οποίο κατά τη γνώμη του νικήθηκε από τον Άρη χάρη στην στρατηγική που επέλεξε να ακολουθήσει ο Άκης Μάνζτιος. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: Αρχικά στάθηκε στο «κλάσικο» και τα στοιχεία που διέκρινε ανάμεσα στις δύο ομάδες: «Εχθές ο Άρης ακολούθησε το πλάνο του προπονητή, ήταν καθαρά νίκη του Μάντζιου. Ήταν καθαρά η  στρατηγική του, το πως κατάφερε να εγκλωβίσει την ομάδα του ΠΑΟΚ, που  αυτή την περίοδο έδειχνε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο Μάντζιος ήξερε πως να διαχειριστεί την ομάδα του, εγκλώβισε επιθετικά τα «ατού» του ΠΑΟΚ και ήταν καθαρά θέμα στρατηγικής».

Για το αν έπαιξε ρόλο ότι ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης πολύ γρήγορα, μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου: «Ναι, ειδικά σε αυτά τα παιχνίδι, έτσι όπως φαινόταν πως θα πάει.

Από το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, προσπαθούσε να διασπάσει την οργανωμένη αμυντική λειτουργία και πίστευε ότι έτσι θα είναι και το δεύτερο ημίχρονο. Αλλά ένα γκολ αλλάζει τις ισορροπίες. 

Ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί με τη πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από αυτό άλλαξε όλο το παιχνίδι. Μετά αναγκαστικά ο ΠΑΟΚ αναπροσάρμοσε τα πλάνα του για να επιτεθεί και να ανέβει πιο ψηλά. Εκεί ακριβώς ο Άρης β βρήκε την ευκαιρία να κάνει το δεύτερο γκολ και να πάρει το παιχνίδι».

Για το αν ο Άρης μπορεί να προσπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ στην διοργάνωση του Κυπέλλου: «Είναι δυο διαφορετικές διοργανώσεις. Το κύπελλο είναι διοργάνωση εκπλήξεων, γιατί ο Άρη τη φετινή σεζόν ξεκίνησε διαφορετικά. Μετά την έλευση του Μάντζιου άρχισε να συγκεντρώνεται, να δουλεύει σαν ομάδα. 

Πιστεύω στο Κύπελλο θα πάει συντηρητικά, θα κάνει την έκπληξη και να περάσει την ΑΕΚ. Στο πρωτάθλημα είναι μακρύς ο δρόμος, θέλει συγκέντρωση και σταθερότητα της ομάδας. Ο Άρης δεν έχει το ρόστερ για να είναι και στις δυο διοργανώσεις σωστά. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιοι είναι οι στόχοι, είτε να τα πάνε καλά στο κύπελλο είτε να διεκδικήσουν μια θέση στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης πρέπει να έχει κίνητρο, πρέπει να διεκδικεί όλους τους στόχους. Η βαθμολογική συγκομιδή θα μπορούσε να είναι καλύτερη αλλά λόγω έλλειψη σταθερότητας και κάποιων άλλων ελλείψεων δεν μπόρεσε να πάρει το μάξιμουμ σε βαθμούς. Πρέπει να διεκδικήσει την τέταρτη θέση, θέλει μεγάλη προσπάθεια να μπει σφήνα στις Αθηναϊκές ομάδες, αλλά πρέπει να το παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να βγούνε στην Ευρώπη».


Για το τι πήγε λάθος για τον ΠΑΟΚ:
«Επειδή βλέπω αρκετά παιχνίδια από όλες τις ομάδες, ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ κατάσταση και παθιάζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Έλειψε μια ενέργεια που έβγαζε στα άλλα παιχνίδια. Είναι μια καλοκαρδισμένη ομάδα, παίζει αρκετά καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Δεν περιμένει μόνο πίσω την μπάλα, παίζει αρκετά γρήγορο ποδόσφαιρο στην επίθεση.

Είναι μεγάλο συν το ότι σκοράρουν πολλοί ποδοσφαιριστές, έχει πλουραλισμό στην επίθεσή του. Θα γίνει μάχη για το πρωτάθλημα, θα είναι μέσα  στην διεκδίκηση ο ΠΑΟΚ . Έχει το ρόστερ να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για τα δύο διαφορετικά πρόσωπα που εμφάνισε ο Άρης στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ: « Ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια, διαφορετικός στην Τρίπολη, πιο πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Τέλος, έκλεισε με μια ευχή για όλους τους οπαδούς που αγαπάνε το ποδόσφαιρο: «Το μόνο που θέλω να αναφέρω είναι να επανέλθει ο κόσμος στα γήπεδα. Αυτό που βλέπουμε δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά και τις οικογένειες στα γήπεδα. Να βοηθάμε την ομάδα μας με τη φωνή και την αγάπη που έχουμε, και όχι με την βία. Αυτό θέλω να ευχηθώ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.