Μπέλιγχαμ: Ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης με συμμετοχή σε τρία μεγάλα τουρνουά πριν τα 21! (vid)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου17 Ιουνίου 2024

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, το παιδί θαύμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δεν πρωταγωνιστεί μόνο με την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τραβάει πάνω του τα βλέμματα και όταν παίζει με την εθνική Αγγλίας. Ο μεσοεπιθετικός της Βασίλισσας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αγωνίζεται με απίστευτη ωριμότητα και καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 

Πλέον, μετά την παρουσία του στο ματς του Euro 2024 με την Σερβία, έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης που εμφανίστηκε σε τρία μεγάλα διεθνή τουρνουά πριν κλείσει τα 21, σε ηλικία 20 ετών και 353 ημερών. 

Έχει συμμετάσχει, συγκεκριμένα, στο Euro 2020, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και τώρα στο Euro 2024. Είναι, επίσης, ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε για την ανδρική ομάδα της Αγγλίας, τόσο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, όσο και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ αγωνίζεται εκτός της πατρίδας του. 

Τα κοινά ρεκόρ με Όουεν και Ρούνεϊ 

Ο Μπέλινγχαμ έχει και ένα κοινό με τον Μάικλ Όουεν, καθώς είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι παίκτες που σημείωσαν γκολ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και σε Παγκόσμιο Κύπελλο για την εθνική τους ομάδα προτού κλείσουν τα 21. 

Ακόμη, είναι με τον Γουέιν Ρούνεϊ οι μόνοι ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Euro με ένα γκολ νίκης στο ενεργητικό τους πριν γίνουν 21 ετών. Ο Ρούνεϊ είχε δύο στο τουρνουά του 2004 (απέναντι σε Ελβετία και Κροατία στη φάση των ομίλων).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.