Μπαρτζώκας: «Η Ρεάλ είναι μία μηχανή νικών»

Metrosport Team23 Μαΐου 2024

Στη συνέντευξη Τύπου για το Final Four της Euroleague, Γιώργος Μπαρτζώκας και Κώστας Παπανικολάου εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό, ενώ για τη Ρεάλ Μαδρίτης μίλησαν οι Τσους Ματέο και Έντι Ταβάρες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Θα είναι μεγάλη απάντηση γιατί μιλάμε για ανθρώπους και το πιο σημαντικό ήταν να είμαστε στην ίδια σελίδα. Χάσαμε παίκτες αλλά είμαστε εδώ. Έχουμε ένα γκρουπ ανθρώπων, όχι μόνο μέσα στην ομάδα, αλλά και γύρω από αυτήν, που μπορούν να μεταφέρουν την νοοτροπία του συλλόγου και το πώς πρέπει να παραμένουμε ταπεινοί και με κίνητρο. Χαίρομαι που το κάναμε και είμαστε εδώ. Δεν είναι εύκολο να είμαστε για πρώτη φορά 3 σερί σεζόν στο Final 4. Ήμασταν άτυχοι τις προηγούμενες αλλά είμαστε εδώ. Έχουμε παίκτες ανιδιοτελής που αντιπροσωπεύουν ό,τι είναι ο Ολυμπιακός».

Για το αν έχει δει ξανά τις ήττες των προηγούμενων ετών στο Final 4 τις τελευταίες ημέρες: «Δεν είδαμε κανένα βίντεο από τα νικητήρια καλάθια των Μίτσιτς - Γιουλ. Να μην δώσουμε ξανά την ευκαιρία στον Γιουλ να κάνει ντρίπλα με το δεξί και θα πάρει αυτό το σουτ. Είχα χάσει ένα ματς με την Μπαρτσελόνα με τον ίδιο τρόπο από τον Γιουλ. Ήταν ένα viral βίντεο με τον Γιουλ, όμως δεν χρειαζόμαστε να δείξουμε κάτι από αυτά».

Για την εμπειρία του από τα Final 4 του Βερολίνου το 2009 και του 2016: «Δεν ήταν το ίδιο. ήμασταν σταχτοπούτα και ήταν τρομερό το να είμαστε εδώ. Παίξαμε με την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ και ήταν παράξενο. Όλο το φως που έπεσε πάνω στην ομάδα από τα μίντια, χρειάζεσαι περισσότερες φορές για να πάρεις το τρόπαιο. Ήμουν στο 2009 ως οπαδός εδώ. Το Βερολίνο είναι σπουδαία πόλη. Ελπίζουμε πως η ανάμνηση θα είναι διαφορετική φέτος και θα πάρουμε τον τίτλο».

Κώστας Παπανικολάου: «Πάντα υπάρχει πίεση όταν πας σε ένα Final 4»

Για το γεγονός ότι έχει εμπειρία και τι θέλει να δει από την ομάδα του: «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες. Είναι ένα σαββατοκύριακο αθλητισμού και πρέπει όλοι να εστιάσουν εκεί.

Είναι περίεργο, όταν προσπαθείς να κάνεις περισσότερα από ότι μπορείς. Έχουμε μία συνταγή και πρέπει να κάνουμε ό,τι όλη την σεζόν, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Πρέπει να απολαύσουμε την εμπειρία και θα δούμε τι θα γίνει».

Για το πόσο τρελό είναι ότι βρίσκεται στο Βερολίνο ως αντίπαλος του Σλούκα, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό, ενώ ο φίλος του εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό AKTOR: «Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ ότι έχει δύο εκπροσώπους. Είναι καλό για τον ελληνικό αθλητισμό και τα παιδιά. Εκτός από αυτό, έχω παίξει κόντρα στον Σλούκα το 2017. Όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό τους. Παλεύουμε για 40 λεπτά και πρέπει να το απολαύσουμε. Εστιάζουμε μόνο σε αυτό. Είναι μόνο αθλητισμός. Θέλουμε μόνο να παίξουμε μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Θα παλέψω για την ομάδα μου, όπως και ο Κώστας, αυτή είναι η ομορφιά».

Για το στυλ μπάσκετ του Ολυμπιακού και το εμπόδιο της Ρεάλ: «Πιστεύω πως θα πρέπει να είμαστε απλά ο εαυτός μας. Τώρα παίζουμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι η πιο δυνατή ομάδα της EuroLeague βάσει αποτελεσμάτων. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ανίκητοι. Τους σεβόμαστε πολύ.

Έχουμε όμως ένα γκρουπ ανθρώπων που είμαστε ενωμένοι. Αν είμαστε καλά στο παρκέ, δεν φοβόμαστε κανέναν. Μιλούσα με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα. Πριν από αυτόν τον αγώνα, κάναμε την καλύτερη προπόνηση της σεζόν. Μπορώ να σου πω ότι το ίδιο συνέβη την τελευταία εβδομάδα. Είχαμε πολύ καλές προπονήσεις, σκληρές, αλλά κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί και αυτό ίσως αφαιρέσει κάποια πίεση: «Πάντα υπάρχει πίεση όταν πας σε ένα Final 4. Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο τρόπαιο είναι λογικό να θες να γίνεις η ομάδα που θα το πάρει. Τα ΜΜΕ συνήθως λένε ποιος είναι το φαβορί ή όχι. Θεωρώ πως όλες οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες, θα εξαρτηθεί από το ποια ομάδα είναι σε καλύτερη μέρα, στις λεπτομέρειες και στην τύχη που θα παίξει ρόλο. Ό,τι έγινε στο παρελθόν ανήκει εκεί, πρέπει να κοιτάμε μόνο σε αυτό που έρχεται μπροστά. Θέλουμε να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους, για αυτό παλεύουμε όλη τη σεζόν. Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε».

Για τον ημιτελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Παίζουμε με τη Ρεάλ, που βάσει αποτελεσμάτων είναι η καλύτερη ομάδα φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ανίκητοι. Σεβόμαστε τη Ρεάλ, τους παίκτες και τον προπονητή τους, αλλά όταν πρεσβεύουμε το μπάσκετ μας δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε κάποιον. Πριν τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα κάναμε τις καλύτερες προπονήσεις της σεζόν, μπορώ να πω το ίδιο και για την προετοιμασία εν όψει Ρεάλ. Όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν το 100% ,αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε».

Ματέο: «Ο Ολυμπιακός έχει καρδιά πρωταθλητή και έναν κύριο στον πάγκο»

Από πλευράς Ρεάλ, μίλησαν ο Τσους Ματέο και ο Έντι Ταβάρες:

Όσα είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης: «Πρώτα απ' ολα θα ήθελα να πω ότι είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ στο Φάιναλ Φορ για ακόμα μια φορά. Χαιρετίζω τους συναδέλφους και τους παίκτες. Το να είσαι φαβορί ή όχι είναι μια καλή λέξη, αλλά εμείς ξέρουμε ότι αυτό έχει να κάνιε με εμάς. Δεν το συζητάμε στα αποδυτήρια. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι πώς μπορούμε να κερδίσουμε το Φάιναλ Φορ. Να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους. Έχουμε αντίπαλο μια ομάδα με καρδιά πρωταθλητή. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, τον προπονητή του και ξέρουμε ότι για να κερδίσουμε το τρόπαιο πρέπει να κερδίσουμε έναν εκπληκτικό αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, αυτό είναι το μόνο για το οποίο μιλάμε».

Για το τι σημαίνει να έχει ως παίκτη τον Ταβάρες: Για μένα το να έχω τον Έντι Ταβάρες είναι πολύ σηαμντικό γιατί προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ορίζει το παιχνίδι και στις δύο πλευρές. Ξέρουμε να παίζουμε με τον Έντι και είναι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρωλίγκα και έχουμε την τύχη να τον έχουμε μαζί μας. Έχουμε και τον Πουαριέ, που είναι πολύ σημαντικ΄για εμάς. Έτσι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση. Σε ανθρώπινο επίπεδο δεν μπορώ να πω τίποτα, όλοι ξέρουν τι σημαίνει για μένα».

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο Έντι Ταβάρες: Όσα είπε ο σέντερ της «βασίλισσας: «Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες και ένα από τα καλύτερα στοιχεία μας. μπορούμε να επιστρέψουμε στον αγώνα και να κερδίσουμε. Γι αυτό είμαστε εδώ, είναι ακόμα μια ευκαιρία να κερδίσουμε το τρόπαιο».

Για τον τι σημαίνει για τον Ταβάρες να έχει προπονητή τον Ματέο: «Ο κόοτυτς πάντα με εμπιστεύεται και έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το τρόπαιο για δεύτερη σερί σεζόν και φυσικά θέλουμε να το κάνουμε για να γράψουμε ιστορία με χρυσά γράμματα. Μας επητρέπει να επικοινωνούμε κια να παίζουμε όπως θέλουμε. Απολαμβάνουμε το παιχνίδι και το ευχαριστιόμαστε και είναι σημαντικό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.