Μπαρτσελόνα: Μυθικό συμβόλαιο με Nike

Metrosport Team05 Ιουνίου 2024

Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στην υπογραφή νέας συμφωνίας με τη Nike αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με διμοσιεύματα.

Οι ισπανικός γίγαντας  είχε  δημοσιευμένα οικονομικά ζητήματα τις τελευταίες σεζόν, με κύρια συνέπεια την αποχώρηση του θρύλου του συλλόγου Λιονέλ Μέσσι με ελεύθερη μεταγραφή το 2021.

Υπό τον νέο πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα, η Μπάρτσα έχει καταφύγει σε μια σειρά μέτρων για να αμβλύνει τις οικονομικές της πιέσεις, που ονομάζονται «οικονομικοί μοχλοί».

Περιλάμβαναν την πώληση μεριδίων στη μελλοντική επιχείρηση του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ ο σύλλογος διαπραγματεύτηκε επίσης με αρκετούς βασικούς παίκτες για να αναβάλει τις πληρωμές των μισθών τους. 

Η «Μπλαουγκράνα»  έχει εμπλακεί με τη Nike από το 1988, αλλά αναφέρθηκε τον Μάρτιο ότι ο σύλλογος σκέφτηκε να χωρίσει τις σχέσεις με τον αμερικανικό κολοσσό αθλητικών ειδών και να αποκτήσει τη δική του μάρκα φανέλας.

Ο Λαπόρτα είπε στο ισπανικό πρακτορείο RAC1 : «Σε αυτό το σημείο θέλουμε να βρούμε την καλύτερη λύση. Υπάρχουν τρεις επιλογές: Συνεχίστε με τη [Nike], αποδεχτείτε αυτό που μας δίνει η αγορά ή κάντε το μόνοι σας μέσω της BLM [Barca Licensing & Merchandising »

Ωστόσο, η ισπανική εφημερίδα SPORT αναφέρει τώρα ότι ο σύλλογος πρόκειται να υπογράψει ένα τεράστιο νέο συμβόλαιο με τη Nike. Υποστηρίζεται ότι η συνολική αξία του συμβολαίου, που λέγεται ότι είναι πάνω από 10 χρόνια, θα είναι ένα εκπληκτικό 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με την Μπαρτσελόνα να λαμβάνει μπόνους ανανέωσης που θα « ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.