Μπάμπα: Έχει κερδίσει την ΑΕΚ περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη!

Χρύσανθος Δοβλέτογλου16 Οκτωβρίου 2024

Ο Ράχμαν Μπάμπα είναι και φέτος αναπόσπαστο κομμάτι του ΠΑΟΚ, αποτελώντας μία από τις πιο σταθερές επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ είναι, πλέον, αφοσιωμένος μόνο στις υποχρεώσεις του με τον Δικέφαλο, καθώς πριν από το καλοκαίρι αρνήθηκε να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, χολωμένος από τις αποδοκιμασίες στο τελευταίο ματς που συμμετείχε, τον Σεπτέμβριο του 2023.

* Με τη φανέλα της Εθνικής Γκάνας

Το «παράσημό» του απέναντι στην ΑΕΚ

Στο επίκεντρο, μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων, για τον ΠΑΟΚ βρίσκεται το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αντίπαλος που ξυπνάει ευχάριστες μνήμες στον Ράχμαν Μπάμπα, όχι μόνο για το «χρυσό» γκολ που πέτυχε εναντίον της στα περσινά πλέι οφ στην OPAP Arena.

Σε αυτό το ματς, θυμίζουμε, ότι ο ΠΑΟΚ είχε επιστρέψει από το 2-0, με τον 30χρονο μπακ να μειώνει σε 2-1 στο 62’ και να ανοίγει τον δρόμο για την ισοφάριση στο 89’ από τον Οζντόεφ.

Το μεγαλύτερο «παράσημό» του απέναντι στην Ένωση είναι, ωστόσο, ότι την έχει κερδίσει περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του! Οι τρεις επιτυχίες του σημειώθηκαν στην Τούμπα και οι δύο εκτός έδρας, αλλά όχι στην OPAP Arena, καθώς τότε η ΑΕΚ έπαιζε στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι πέντε νίκες του Ράχμαν Μπάμπα επί της ΑΕΚ:

21/3/2021 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-ΠΛΕΙ ΟΦ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1

7/4/2021 ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1

29/4/2021 ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

5/5/2021 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-ΠΛΕΙ ΟΦ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2

28/4/2024 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-ΠΛΕΙ ΟΦ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2

Ο άσος του ΠΑΟΚ έχει πανηγυρίσει πέντε νίκες σε οκτώ αγώνες κατά της ΑΕΚ, ενώ δεύτερος αντίπαλος στην εγχώρια «λίστα» του, με τις ομάδες που έχει κερδίσει περισσότερες φορές, είναι ο Ολυμπιακός, εναντίον του οποίου έχει καταγράψει τέσσερις επιτυχίες. Ακολουθεί η Λαμία, με την οποία μετράει τρεις νίκες σε πέντε αγώνες και ο Άρης, με τρεις επικρατήσεις, αλλά σε οκτώ παιχνίδια.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα ομάδων που έχει κερδίσει περισσότερες φορές ο Μπάμπα:

ΑΕΚ 5 ΝΙΚΕΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 ΝΙΚΕΣ

ΛΑΜΙΑ 3 ΝΙΚΕΣ

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 3 ΝΙΚΕΣ

ΑΡΗΣ 3 ΝΙΚΕΣ

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΦΟΥΡΤΗΣ 3 ΝΙΚΕΣ

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 3 ΝΙΚΕΣ

ΒΟΛΟΣ 3 ΝΙΚΕΣ

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ 3 ΝΙΚΕΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3 ΝΙΚΕΣ

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Ράχμαν Μπάμπα εκτός από τον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί με Ρέντινγκ και Τσέλσι στην Αγγλία, με Γκρόιτερ Φιρτ, Άουγκσμπουργκ και Σάλκε στη Γερμανία, με Ρεμς στη Γαλλία και με Μαγιόρκα στην Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τον ΠΑΟΚ έχει καταγράψει τις περισσότερες συμμετοχές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα που αγωνίστηκε, 73 στον αριθμό, έναντι 49 της Ρέντινγκ και 48 της Γκρόιτερ Φιρτ.

Στην Τούμπα, όπως φαίνεται και από τους αριθμούς του, ο έμπειρος Γκανέζος μπακ βρήκε την Ιθάκη του και φυσιολογικά εξελίχθηκε σε έναν από τους ηγέτες και «στυλοβάτες» της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.