Μπάιντεν: Το παρασκήνιο πίσω από την απόσυρση - Ποιοι «φλερτάρουν» με το χρίσμα

Παναγιώτα Απέργη22 Ιουλίου 2024

Τον αντίπαλο που θα μπορέσει να αποτρέψει  τον Ντόναλντ Τραμπ από το να επιστρέψει στον προεδρικό θώκο φαίνεται πως αναζητούν οι Δημοκρατικοί, μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την εκλογική κούρσα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε τελικά όλες τις φωνές που έκαναν λόγο για απόσυρσή του από την εκλογική διαδικασία, με την προχωρημένη ηλικία του και την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ να είναι δυο από τους λόγους αυτής της απόφασης.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, ο Τζο Μπάιντεν εμφανιζόταν αρνητικός στο ενδεχόμενο μιας αποχώρησης, σημειώνοντα με κάθε ευκαιρία ότι  θα μπορούσε να αποτελέσει μια νικητήρια επιλογή για τους Αμερικανούς.

Ωστόσο, την Κυριακή (21/7) ανακοίνωσε ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της χώρας όσο και του κόμματος να απέχει από τη διαδικασία και να αρκεστεί στην εκπλήρωση των προεδρικών καθηκόντων του, μέχρι το πέρας της θητείας του. 

Ποια είναι η «δημοκρατική» πρόταση κόντρα στον Τραμπ

Μέχρι στιγμής, οι Δημοκρατικοί δεν έχουν ορίσει επίσημα τον υποψήφιό τους, δεδομένου ότι το συνέδριο έχει οριστεί για τις 19 έως τις 22 Αυγούστου, με τους αντιπροσώπους του Μπάιντεν, μέχρι στιγμής, να μη δεσμεύονται από μια συγκεκριμένη επιλογή στήριξης.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι το πρόσωπο στο οποίο θα δοθεί το χρίσμα δεν είναι άλλο από την Καμάλα Χάρις, την οποία στην επιστολή του ο Μπάιντεν τη χαρακτήρισε «εξαιρετική συνεργάτιδα σε όλη αυτή τη δουλειά».

«Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος του κόμματος το 2020 ήταν να επιλέξω την Καμάλα Χάρις ως αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου και την υποστήριξή μου στην Καμάλα για να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί - είναι καιρός να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε», τόνισε στο Χ (Twitter) ο Μπάιντεν.

Στο μεταξύ, άλλα ονόματα που ακούγονται ως πιθανοί υποψήφιοι για την προεδρία  είναι η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ακόμη και η σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ Ομπάμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.