Διάγγελμα Μπάιντεν με αιχμές κατά Τραμπ: «Δεν κυβερνούν δικτάτορες, αλλά ο λαός»

Παναγιώτα Απέργη25 Ιουλίου 2024

Την απόφαση της απόσυρσης από την εκλογική κούρσα αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του χθεσινού του διαγγέλματος ο Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για μια «σκυταλοδρομία» προς την επόμενη γενιά.

Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως στους εναπομείναντες 6 μήνες στον προεδρικό θώκο θα προσπαθήσει να διορθώσει όσα δεν μπόρεσε να φτιάξει τα προηγούμενα χρόνια, κρατώντας ένα ενωτικό προφίλ.

«Ο καλύτερος δρόμος για να πάμε μπροστά είπε ο Μπάιντεν πως είναι να δώσει την σκυτάλη στη νέα γενιά. Πως υπάρχει η κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο μέρος για νέες φωνές, φρέσκες φωνές και ναι, νεότερες φωνές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να μειώσει το κόστος διαβίωσης για τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες, θα αναπτύξει την οικονομία, τις προσωπικές ελευθερίες, αλλά και τα πολιτικά δικαιώματα από το δικαίωμα στην ψήφο μέχρι στο δικαίωμα στην επιλογή.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον ως διχαστικό και αντιαμερικανικό, ενώ αναφέρθηκε με επαινετικούς χαρακτηρισμούς προς την Κάμαλα Χάρις, την οποία αποκάλεσε σκληρή, ικανή και έμπειρη.

«Το σπουδαίο πράγμα με την Αμερική είναι αυτό, πως οι βασιλιάδες και οι δικτάτορες δεν κυβερνούν. Ο λαός κυβερνά. Η ιστορία είναι στα χέρια σας, η δύναμη είναι στα χέρια σας, η ιδέα της Αμερικής είναι στα χέρια σας. Αρκεί να θυμάστε ποιοι είμαστε. Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τίποτα δεν είναι πέρα από τις δυνατότητές μας. Αρκεί να το κάνουμε μαζί. Ας το κάνουμε μαζί. Να διατηρήσουμε την Δημοκρατία μας.

Θα συνεχίσω να καταφέρομαι εναντίον του μίσους και του εξτρεμισμού. Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για πολιτική βία ή οποιαδήποτε βία. Θα συνεχίσω να μιλάω απέναντι στη βία των όπλων και την κλιματική αλλαγή. Θα προσπαθήσω να τελειώσουμε τον καρκίνο όπως τον γνωρίζουμε και θα δουλέψω για μια μεταρρύθμιση στο Ανώτατο Δικαστήριο», σημείωσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.