Μπάιντεν: Δημοσίευμα-φωτιά της New York Post για την υγεία του

Metrosport Team07 Ιουλίου 2024

Συνεχώς φουντώνει στις ΗΠΑ η συζήτηση για την κατάσταση της υγείας του προέδρου, Τζο Μπάιντεν και για το κατά πόσο είναι ικανός να ακολουθήσει τα καθήκοντά του και τις απαιτήσεις του προεκλογικού αγώνα. Οι τελευταίες φήμες έρχονται από ρεπορτάζ της New York Post, που αναφέρει ότι ο Μπάιντεν έχει συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον.

Δημοσίευμα της New York Post αποκαλύπτει ότι, από τα αρχεία επισκεπτών του Λευκού Οίκου, προκύπτει ότι κορυφαίος νευρολόγος της Ουάσινγκτον είχε συνάντηση με τον προσωπικό γιατρό του Τζο Μπάιντεν νωρίτερα φέτος.


Ο γιατρός Κέβιν Κάνναρντ, που είναι ειδικός στη νόσο του Πάρκινσον στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, συναντήθηκε με τον -προσωπικό γιατρό του προέδρου, Κέβιν Ο’Κόνορ, και δύο ακόμη άτομα στην κλινική του Λευκού Οίκου στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα αρχεία.

Η αποκάλυψη γίνεται καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του 81χρονου Αμερικανού προέδρου μετά την πανωλεθρία του στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα με τον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.


Ο γιατρός Τζον Ε. Άτγουντ, καρδιολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, ήταν επίσης παρών στην συνάντηση των γιατρών στον Λευκό Οίκο.

Τα αρχεία δεν αναφέρουν ποιο ήταν το τέταρτο άτομο που ήταν παρών στην συνάντηση εκείνη την ημέρα. Στις 17 Ιανουαρίου ο Τζο Μπάιντεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο καθώς υποδέχθηκε ηγετικά μέλη της Βουλής και της Γερουσίας για να τους πιέσει για μεγαλύτερη χρηματοδότηση προς την Ουκρανία.


Σύμφωνα με την New York Post, ο Κέβιν Κάνναρντ θεωρείται αυθεντία στη νόσο Πάρκινσον και έχει εργαστεί για σχεδόν 20 χρόνια στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed. Από το 2012, υπηρετεί ως «ειδικός νευρολογίας που υποστηρίζει την ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Η πιο πρόσφατη εργασία του δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2023 στο περιοδικό Parkinsonism & Related Disorders και επικεντρώνεται στο «πρώιμο στάδιο» της νόσου. Με δεδομένο ότι η υγεία του Τζο Μπάιντεν είναι η κύρια αρμοδιότητα του προσωπικού γιατρού του, Κέβιν Ο’Κόνορ, θεωρείται πιθανό η συνάντηση να αφορούσε τον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με Ρεπουμπλικανό βουλευτή Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος έχει υπάρξει γιατρός των πρώην προέδρων, Μπάρακ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ.


«Είναι πολύ πιθανό να μιλούσαν για τον Μπάιντεν. Θα έπρεπε να κουράρει (τακτικά) μόνο τον πρόεδρο και την Πρώτη οικογένεια», είπε στην New York Pos ο Ρόνι Τζάκσον.


Ο Κέβιν Ο’Κόνορ είναι ο επίσημος γιατρός του Μπάιντεν από τότε που ανέλαβε καθήκοντά στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021 και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.