Μπαγκλαντές: Στους 110 οι νεκροί από τις συγκρούσεις αστυνομίας και φοιτητών

Metrosport Team21 Ιουλίου 2024

Τραγικό θάνατο έχουν βρει τουλάχιστον 110 άτομα στο Μπαγκλαντές, κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει εδώ αρκετές εβδομάδες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρα ήρε τις περισσότερες από τις ποσοστώσεις στις προσλήψεις στο πυροδότησε μπαράζ κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 110  στην πλειοψηφία τους φοιτητές.

Εδώ και λίγες εβδομάδες οι φοιτητές οργανώνουν σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις, ζητώντας από την κυβέρνηση να υιοθετήσει ένα σύστημα βασισμένο στην αξιοκρατία, με την Πολιτεία, ωστόσο, να απαντά με χρήση βίας.



Μάλιστα, στα πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόσμου, αστυνομικές δυνάμεις εξαπολύουν βάναυσο ανθρωποκυνηγητό και ξυλοδαρμούς, ενώ ανοίγουν πυρ κατά τους πλήθους, κάνοντας χρήση αληθινών πυρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Σεΐχ Χασίνα είχε καταργήσει το σύστημα ποσοστώσεων το 2018, αλλά το δικαστήριο κατώτερης βαθμίδας το επανέφερε τον περασμένο μήνα, δίνοντας έτσι το πράσινο «φως» στις έντονες διαμαρτυρίες που κλιμακώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.