Μούρθια: Ποια είναι η «σταχτοπούτα» που διεκδικεί το πρωτάθλημα απέναντι στη Ρεάλ

Metrosport Team06 Ιουνίου 2024

Η φετινή ACB έχει απίστευτη εξέλιξη καθώς στους τελικούς θα βρίσκεται η Μούρθια, που θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι γεγονός, πως η Μούρθια τη φετινή σεζόν ζει το δικό της θαύμα, έχοντας φτάσει στους τελικούς της ACB. Απέκλεισε το Νο1 της κανονικής περιόδου, Μάλαγα και απέναντι στη Ρεάλ θέλει να κατακτήσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο της ιστορίας της. Στο BCL έφτασε μέχρι το Final Four, όπου αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη Μάλαγα, έχοντας αντιμετωπίσει στην πορεία τόσο την ΑΕΚ (2-0 νίκες), όσο και τον Προμηθέα (1-1).

Ξεκινώντας τα play off της ACB, η ομάδα του Σίτο Αλόνσο (είναι στην ομάδα από το 2019) πέρασε στους τέσσερις κάνοντας δύο διπλά κόντρα στη Βαλένθια, σε μια σειρά που δεν υπήρχε ούτε μία εντός έδρας νίκη. 

Για να περάσει στους τελικούς, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τη Μάλαγα σε μια από τις πιο «τρελές» σειρές στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Συνολικά έγιναν πέντε break και η Μούρθια πήρε την πρόκριση με 3-2. Έτσι, θα βρεθεί για πρώτη φορά στα τελικά του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ποια είναι όμως η Μούρθια;

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1985 και δεν έχει κατακτήσει κανέναν σημαντικό τίτλο (πέρα από τέσσερα πρωταθλήματα της Α2 και ένα Κύπελλο Αστούριας), η φετινή σεζόν μοιάζει με παραμύθι.

Πέρυσι η Μούρθια τερμάτισε στην 9η θέση της ACB. Πρόπερσι στη 10 και τη σεζόν 20-21 στη 12η θέση. Και όχι μόνο. Τη σεζόν 2019-2020 βρέθηκε στη 16η θέση. Κανονικά θα έπρεπε να υποβιβαστεί, αλλά ήταν η σεζόν του κορονοϊού, οπότε κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη κατηγορία.

Συνολικά, η Μούρθια έχει υποβιβαστεί τέσσερις φορές από την ACB, αλλά πάντα επέστρεφε. Και μία ακόμα υποβιβάστηκε μεν στο παρκέ, αλλά τελικά σώθηκε επειδή η BFI Γκρανόλες που θα έπαιρνε τη θέση της, διαλύθηκε (1992-1993).

Τη φετινή σεζόν βρέθηκε στην 5η θέση της κανονικής περιόδου, με τις Μάλαγα, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Βαλένθια να βρίσκονται μπροστά της. Πλέον, έχει απομείνει μόνο η Ρεάλ.

Να σημειωθεί, πως έχει νικήσει τη «βασίλισσα» εντός έδρας με 73-61, ενώ στη Μαδρίτη ηττήθηκε με 106-92. Οι δύο ομάδες αντάμωσαν και στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου η μετέπειτα τροπαιούχος Ρεάλ επιβλήθηκε στα προημιτελικά με σκορ 84-79.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.