Μουργκ για Μάλμε : «Δεν θα ψάξουμε για δικαιολογίες - Να πάρουμε την πρόκριση στην Τούμπα»

Metrosport Team01 Αυγούστου 2024

Αποστολή στη Βοσνία: Κώστας Πετρωτός - Γιώργος Ζαΐρης - Γιώργος Καστάνης - Χάρης Εμμανουηλίδης

Ήταν εκείνος που σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας τη δουλειά του ΠΑΟΚ ευκολότερη στη συνέχεια της ρεβάνς με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Ο Τόμας Μουργκ μίλησε στο metrosport.gr για την πρόκριση επί των Βοσνίων, τις αναμετρήσεις με τη Μάλμε και συνολικά την έναρξη της σεζόν.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε: «Το πιο σημαντικό απ´όλα είναι ότι περάσαμε, ότι προκριθήκαμε. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Τις περισσότερες φορές ο αντίπαλος θα επιδίωκε να παίξει με μακρινές μπαλιές για να σπάσει τη ζώνη άμυνάς μας. Έτσι τους δώσαμε την μπάλα για να είμαστε πιο συμπαγείς στα μετόπισθεν. Αν δει κανείς τα δυο παιχνίδια, θα δει ότι εμείς ήμασταν αυτοί που έπρεπε να περάσουμε».

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την Μάλμε στον επόμενο γύρο, μια ομάδα με ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια της που παίζει σε συνθετικό χλοοτάπητα: «Δεν υπάρχει κάτι που να με ανησυχεί. Η Μάλμε είναι μια καλή ομάδα, ξέρουμε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικές, όπως και ο αγωνιστικός χώρος, αλλά αν μιλήσουμε τώρα για αυτά, θα είναι σαν να ψάχνουμε δικαιολογίες και δεν θέλω να το κάνω. Μοναδικός μας στόχος είναι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας και να τους περάσουμε στην Τούμπα».

Ο Τόμας Μουργκ με τον Χάρη Εμμανουηλίδη μετά το ματς με την Μπάνια Λούκα

Σε ερώτηση για το αν χρειάζεται περισσότερη βελτίωση ο ΠΑΟΚ για να περάσει το εμπόδιο της Μάλμε ή είναι σε μια φάση που πρωτίστως τον ενδιαφέρει να γίνει απλά η δουλειά; «Νομίζω ότι η νίκη είναι κάτι που μετράει σε όλο το βάθος της χρονιάς. Η Μάλμε είναι μια ομάδα που είναι καλύτερη σε αγωνιστικό επίπεδο από την Μπόρατς. Έχουμε μια ημέρα να ξεκουραστούμε και μετά να προετοιμαστούμε τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχικά γι αυτό το παιχνίδι. Εμείς θα πάμε εκεί για να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Η σεζόν ξεκινά σχεδόν με τα ίδια πρόσωπα της περσινής, είναι ένα πλεονέκτημα αυτό για εσάς; Μια ομάδα τόσο συμπαγής; «Δεν είναι σίγουρα κακό ότι είμαστε ίδια ομάδα, το ότι έχουμε αυτήν την ομοιογένεια, σαφώς και μας βοηθάει. Αλλά η αρχή της σεζόν είναι κάτι δύσκολο… προερχόμαστε από την περίοδο της προετοιμασίας, δεν είναι εύκολο σωματικά και πνευματικά στο να ανταποκριθείς στις συνθήκες που θα βρεις. Χρειάζεται χρόνος, πολλή δουλειά. Εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, δουλεύοντας και περιμένοντας τους νέους παίκτες να ενταχθούν στην ομάδα. Και φυσικά πηγαίνοντας παιχνίδι με παιχνίδι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.