Μουντομπάσκετ 2023: Οι ομάδες που δεν προκρίθηκαν, οι super star και οι «μεγάλες» απουσίες

Metrosport Team26 Αυγούστου 2023

Όλα τα βλέμματα του μπασκετικού κόσμου είναι στραμμένα στα γήπεδα της Ασίας που διεξάγεται το Μουντομπάσκετ 2023. Οι περισσότεροι super παίχτες θα βρίσκονται στις Εθνικές τους ομάδες, ωστόσο είναι και πολλοί αυτοί που θα απουσιάσουν.

Λούκα Ντόνσιτς, Γιόνας Βαλαντσιούνας και Ρούντι Γκομπέρ είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα που θα αγωνιστούν στο φετινο Μουντομπασκετ. Ας δουμε αναλυτικά τους super star:

Ο Λούκα Ντόνσιτς θα είναι εκεί. Ο Τζόρνταν Κλάρκσον θα είναι το μεγάλο όνομα και η απόλυτη ατραξιόν των Φιλιππίνων και ο Κάιλ Άντερσον της Κίνας.

Ο Καναδάς θα 'εχει μια πολύ ενισχυμένη ομάδα φέτος καθώς θα συμμετέχουν πολλά αστέρια του ΝΒΑ: Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Νάικιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Ντουάιτ Πάουελ, Κέλι Ολίνικ, Ντίλον Μπρουκς, Λου Ντορτ είναι όλοι εκεί και ακόμη ελπίζουν ότι θα βρίσκεται μαζί τους κι ο πρωταθλητής με τους Ντένβερ Νάγκετς, Τζαμάλ Μάρεϊ. 


Οι Αυστραλοί συνεχίζουν με την ιδια συνταγή με το Μουντομπάσκετ του 2019 και έχουν στην αποστολή Πάτι Μιλς, Ντάισον Ντάνιελς, Τζος Γκίντι, Ντάντε Έξουμ, Ματίς Τάιμπουλ, Τζος Γκριν, Τάιλερ Κουκς, Τζο Ινγκλς. Το Πράσινο Ακρωτήρι πηγαίνει με τον Έντι Ταβάρες για πρώτη φορά στο Μουντομπάσκετ η Λιθουανία με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Από εκεί και πέρα, ο Λάουρι Μάρκανεν θα ηγηθεί της Φινλανδίας, ο Ρουντί Γκομπέρ κι ο Εβάν Φουρνιέ της Γαλλίας, ενώ η Γερμανία θα έχει τους Ντένις Σρούντερ, Φραντς και Μο Βάγκνερ, Ντάνιελ Τάις στη σύνθεσή της. Το Μαυροβούνιο με τον Νίκολα Βούτσεβιτς, η Ισπανία με τους αδελφούς Ερνανγκόμεθ, τον Σάντι Αλντάμα και πιθανότατα και με τον Ουσμάν Γκαρούμπα που αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό.

Ο Σιμόνε Φοντέκιο είναι διαθέσιμος για την Ιταλία, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς για τη Σερβία, οι Αλ Χόρφορντ, Καρλ-Άντονι Τάουνς, Κρις Ντουάρτε θα παίξουν με την Δομινικανή Δημοκρατία. 

Οι απόντες

Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγα τα μεγάλα ονόματα που θα απουσιάσουν από την φετινή διοργάνωση. Για 'άλλη μια φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν θα 'εχουν τα μεγάλα αστέρα μεταξύ 'αλλων ο Κέβιν Ντουραντ, Λεμπρόν Τζέιμς , Στέφεν Κάρι, Τζέισον Τέιτουμ.. λόγω διαχείρισης.

Η Εθνική μας ομάδα θα παραταχθεί με πολλές απουσίες στην φετινή διοργάνωση . Η πιο ηχηρή από όλες είναι αυτή του Γιάννη Αντεντοκοόυμπο που εξαιτίας τραυματισμού δεν θα αγωνιστεί. Κώστας Σλόυκας για λόγιυς ξεκούρασης δεν ακολούθησαν την αποστολή τη Ελλάδας στις Φιλιππίνες όπως και ο Κώστας Αντεντοκοόυμπο λόγω τραυματισμού. 

Μεγάλα ονόματα δεν θα έχουν και άλλες ομάδες. Μετά από πολλά χρόνια δεν θα είναι μαζί με την Εθνική Λιθουανίας ο Ντομάντας Σαμπόνις για λόγους διαχείρισης. Η Ισπανία δεν θα εχει τον νατουραλιζέ Λορέντζο Μπράουν και τον αρχηγό της όπως και πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ Ρίκι Ρούμπιο για λόγους ψυχικής υγείας. 

Πολύ μεγάλά ονόματα δεν βρίσκονται στο ρόστερ της Σερβίας. Ο Νίκολα Γιόκιτς ,Βασίλιε Μίσιτς, Κάλινιτς, Λούτσιτς, Ποκουσέβσκι και Τεόντοσιτς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.


Από τις υπόλοιπες ομάδες η Ιαπωνία δεν θα έχει τον Χατσιμούρα που είναι free agent και προετοιμάζεται για την φετινή σεζόν στο ΝΒΑ. Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά, Φρανκ Ντιλικινά δεν θα αγωνιστούν με την Γαλλία ο ένας λόγω διαχείρισης και ο άλλος λόγω τραυματισμού. Γκαλινάρι και Πορζίνγκις είναι τραυματισμένοι και δε θα ενισχύσουν Ιταλία και Λετονία αντίστοιχα. Τέλος, στα φιλίκα της Αυστραλίας ο Τζοκ Λάνταλ τραυματίστηκε και έμεινε εκτός ρόστερ. 

Αναλυτικά οι απόντες:

  • Ελλάδα: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Σλόυκας, Νικ Καλάθης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Αντετοκούνμπο
  • Ισπανία: Ρίκι Ρούμπιο, Λορέντζο Μπράουν
  • Γερμανία: Μαξ Κλέμπερ
  • Γαλλία: Βικτόρ Γουεμπανιαμά, Φρανκ Ντιλικινά
  • Σλοβενία: Βλάτκο Τσάντσαρ, Έντο Μούριτς
  • Σερβία: Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Αλεξέι Ποκουσέβσκι, Νεμάνια Νέντοβιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Όγκνιεν Γιάραμαζ
  • Ιταλία: Ντανίλο Γκαλινάρι
  • Καναδάς: Τζαμάλ Μάρεϊ, Κέβιν Πάνγκος 
  • Λιθουανία: Ντομάντας Σαμπόνις, Ρόκας Γκιεντράιτις, Μάριους Γκριγκόνις, Λούκας Λεκαβίτσιους, Εντγκάρας Ουλανόβας
  • Ανγκόλα: Γιανίκ Μορέιρα
  • Δομινικανή Δημοκρατία: Αλ Χόρφορντ, Κρις Ντουάρτε
  • Πουέρτο Ρίκο: Χοσέ Αλβαράδο, Τζιαν Κλαβέλ
  • Νέα Ζηλανδία: Τάι Γουέμπστερ, Κόρι Γουέμπστερ
  • Μεξικό: Χουάν Τοσκάνο Άντερσον
  • Αυστραλία: Τζοκ Λάνταλ
  • Ιαπωνία: Ρούι Χατζιμούρα
  • Λετονία: Κρίσταπς Πορζίνγκις, Γιάνις Στρέλνιεκς, Ρίχαρντς Λόμαζ

Οι ομάδες που δεν προκρίθηκαν και οι πρωτάρες

Σε κάθε διοργάνωση απουσιάζουν μεγάλες ομάδες ενώ υπάρχουν και ομάδες που κάνουν ντεμπούτο. Η μεγάλη φετινή έκπληξη είναι αυτή της Αργεντινής που ήταν δεύτερη πίσω από την Ισπανία το 2019 και δεν κατάφερε να προκριθεί φέτος. Επίσης, η Τουρκία του Εργκίν Αταμάν, η νεα δύναμη της ταλαντούχας ομάδας του Ισραήλ αλλά και η Κροατία του Μάριο Χεζόνια δεν πήρε την πρόκριση.

Οι πρωτάρες σε Παγκόσμιο κύπελλο είναι το Πράσινο Ακρωτήρι του γνωστού μας Έντι Ταβάρες από την Ρεάλ Μαδρίτης. Η συγκεκριμένη χώρα έκανε μάλιστα έρανο για να βρει τα χρήματα και να αγωνιστεί στην Ασία καθώς πρόκειται για τις φτωχές της Αφρικής. 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.