Μουντιάλ 2022: Ο Εμπολό γεννήθηκε στο Καμερούν, το πλήγωσε με την Ελβετία

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2022

Μία ξεχωριστή στιγμή προσέφερε στο Μουντιάλ του Κατάρ, το ματς της Ελβετίας με το Καμερούν, με τον Μπριλ Εμπολό να σημειώνει το γκολ της νίκης των Ελβετών (1-0) χωρίς όμως να το πανηγυρίσει ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στην χώρα την οποία γεννήθηκε.   
Ο 25χρονος επιθετικός, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας και το τελικό 1-0 υπέρ της Ελβετίας. Ωστόσο, ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το τέρμα καθώς γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Καμερούν πριν οι γονείς του μεταναστεύσουν στην Ελβετία.

«Όταν επέλεξα να αγωνίζομαι για τα χρώματα της Ελβετίας, υπήρχε ένα κομμάτι μέσα μου που πάντα ήθελε να υπερασπιστεί την χώρα που γεννήθηκα. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις ότι κάνεις στο συλλογικό επίπεδο και να παίξεις σε δύο χώρες. Ώστοσο, είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή την οποία έκανα αλλά δηλώνω ο μεγαλύτερος οπαδός του Καμερούν. 'Εχω πολλούς φίλους στην εθνική ομάδα της χώρας με τους οποίους προσπαθώ να βρίσκομαι κατά την διάρκεια των διακοπών μου. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα και την οικογένεια μου. Θα είναι μία μεγάλη στιγμή για εμάς» δήλωσε πριν το παιχνίδι ο άσος της Μονακό. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.