Μοσάντ για επίθεση στου Ψυρρή: «Ιρανοί εκτελεστές δρουν στην Ελλάδα»

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2024

Τεταμένη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με την ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ να χτυπάει... κόκκινο.

Τελευταία ενέργεια ήταν η επίθεση του Ιράν με περισσότερους από 200 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Τελ Αβίβ, με το Ισραήλ να έχει προειδοποιήσει για αντίποινα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια αναλυτική έρευνα του Reuters που βασίστηκε σε δικαστικά έγγραφα και δημόσιες δηλώσεις αξιωματούχων, υπάρχουν στοιχεία για δεκάδες απόπειρες δολοφονιών, απαγωγών και τρομοκρατικών χτυπημάτων σε δυτικές χώρες τα τελευταία χρόνια που συνδέονται με το Ιράν.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, από το 2020 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 33 τέτοιες επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, για τις οποίες είτε οι τοπικές είτε οι Ισραηλινές Αρχές υποστηρίζουν ότι εμπλέκονται Ιρανοί πράκτορες ή ότι υπάρχει κάποιου άλλου είδους σχέση με την ισλαμική χώρα. 

Οι στόχοι περιλαμβάνουν Iσραηλινούς πολίτες, εβραϊκούς οργανισμούς, καθώς και Ιρανούς αντιφρονούντες και προσωπικότητες που αντιτίθενται στο καθεστώς της Τεχεράνης.

Η επίθεση στην Αθήνα

Μια από αυτές τις υποθέσεις αφορά ένα σχέδιο επίθεσης στην Αθήνα που είχε στο στόχαστρο το κτίριο που στεγάζει το εβραϊκό κέντρο Chabad και ένα kosher εστιατόριο στου Ψυρρή. 

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακαλύφθηκαν από τις ελληνικές αρχές και επικαλείται το Reuters, ο Σαγιέντ Φαχάρ Αμπάς, ένας Πακιστανός που ζει στο Ιράν, είχε στρατολογήσει έναν άλλο Πακιστανό, τον Σαγιέντ Ιρτάζα Χαϊντέρ, ο οποίος διέμενε στην Ελλάδα, για να πραγματοποιήσει την επίθεση στο κτίριο.

Ο Αμπάς είπε στον σύνδεσμό του ότι εργαζόταν για μια οργάνωση που θα πλήρωνε περίπου 15.000 ευρώ ανά δολοφονία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.